javascript

7 maj 2012

Tips?

Har någon tips på hur man får sina halvdöda örter i form? Myntan mår bra, men min timjam och basilika lider av apati. Har försökt tala med dem, pilla på dem, vattna dem, trimma dem ha dem i solen och nada. De bara står där och surar. What to do?

5 kommentarer :

 1. Dom sku säkert uppskatta lite större krukor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du att det skulle fungera? Min andra basilika är i en egen, relativt stor kruka och den är minst lika apatisk. Men jag skall prova att flytta dem över till egna, större krukor! Tack för tipset ;)

   Radera
  2. Det brukar nog funka, och redan det att de får lite ny jord i sin kruka brukar pigga upp. Basilikan är ganska känslig sådär överlag, den hatar att frysa så det kan ha varit dragit vid fönstret och därför har den tagit illa upp och då kan det vara att dne inte kommer att orka repa sig. Om du har tillgång till gödsel så kan du testa lägga ett eller två korn gödsel i hörnet på krukan, inte nära rötterna för gödslet bränner :)

   Radera
  3. Tack för alla tips! Visste inte att gödslet bränner? Jag är känd för att inte kunna hålla växter i liv...Har under ett år dödat tre stycket krukväxter...Hmpf..

   Men nya krukor it is, gödsel och flyttar dem bort från fönstret!

   Radera
  4. Jo, gödsel är ganska starkt så det får inte hamna nära rötterna eller på bladen eller på andra delar av växten. Ibland ser man folk som hällt en stor hög gödsel vid en växts rot för att få den att växa snabbare och störe men då går det nog väldigt illa :/

   Men som sagt några få korn i hörnen så att det inte hamnar för nära växtens gröna delar eller rötter, och så hoppas vi att dom piggnar till :) Mer än det kan man nog inte göra, eller ja, vänta på sommaren och föra ut dem, då blir de glada :)

   Radera