javascript

21 maj 2012

I Gunnar Finnes fotspår

Hade en fantastisk kväll på Ateljé Finne förr förra helgen. Sällskapet och miljön kunde inte ha varit bättre, men maten lämnade oss en aning kalla.

Restaurangen fungerade mellan åren 1886-1952 som skulptören Gunnar Finnes ateljé. Finnes arbeten finns framme i restaurangen för alla att se (hade en penis i ansiktet på mig hela kvällen, men never mind). Restaurang Ateljé Finne startade sin verksamhet år 1960. Restaurangen badar i ljus vilket gör miljön behaglig och mysig, inredningen är elegant men samtidigt avslappnad, lite som om man satt i ett 1960-talets vardagsrum.
Vi togs emot med leenden och vi blev visade till vårt mysiga bord. Aperitiver frågades efter och dagens rätter presenterades. Servicen var inte på något sätt minnesvärt men det var bra och fungerande. Minus för servitrisens schabbiga kläder.

Maten var okej, inte suverän men inte heller dålig. Båda förrätterna var väldigt bra, huvud-och efterrätterna si och så. Prisvärt? Definitivt. Notan låg på 70 euro; trerätters middag, ostar, skumpa, ett glas vin och efterrättsvin.

All in all var kvällen väldigt lyckad, man staplade hemåt med ett leende på läpparna och en stinn mage.
Skulle jag besöka Ateljé Finne på nytt? Inte av eget val, men om någon föreslog restaurangen ifråga skulle jag inte opponera mig.


Jätte mumsiga laxknyten

Fläskkött med äppelpuré
Varm chokladkaka som var för söt (aldrig upplevt en för söt efterrätt förut)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar