javascript

8 feb. 2010

Quinoasallad med ljummen ugnsrostad rödbeta och fetaost = kärlek vid första ögonblicket

Hej på er igen! Börjar bli ganska lat på dethär med att blogga, men som tur har jag en som får mig att skriva, och det är mamma. Hon är den enda som någonsin kommenterar, så det är ett bevis på att det finns någon där ute som läser x). Nåja, denna snabbis salladen var kärlek vid första ögonblicket. Det är super gott, super hälsosamt och ser super fint ut på tallriken, värt ett test skulle jag säga.



Quinoasallad med ljummen ugnsrostad rödbeta och fetaost (2 pers)

2-3 dl quinoa (torrvikt)
4 rödbetor
1 pkt fetaost (á 200 g)
rostade solrosfrön
timjam
vit balsamico
olivolja
salt
peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär rödbetan i klyftor. Lägg rödbetorna i en ugnsform och häll på lite olivolja och smaksätt med salt, peppar och timjam (om du använder färsk timjam så tillsätt den först efter röbetorna kommit ur ugnen). Lägg ugnsformen i ugnen och grädda i ca 45 min. Blanda om rödbetorna ungefär vid halvvägs. Koka quinoa under tiden, eller varför inte redan föregående dag. Skär fetaosten i små bitar. När rödbetorna är färdiga (de får vara mjuka men inte för mjuka) kan du blanda quinoa, rödbetorna, balsamico, olivolja och peppar i en skål. Smaka om saltmängden är passlig. Lägg på tallrikar och garnera med fetaost och solroskärnor.

Tips! Istället för quinoa kan du använda couscous eller bulgur. Du kan servera den kall eller varm, samma gäller rödbetorna. Använd helst ekologiska rödbetor, nitrat halten är mycket lägre på dem än på vanliga rödbetor. Du kan också tillsätta ugnsrostade morötter, gulrot, palsternacka etc. Du kan även byta ut fetaosten med getost.

7 kommentarer :

  1. Kiitos taas ihanasta reseptistä! Kyllä olis kiva, kun muutkin tarttuisivat tietsikkansa nappuloihin ja kertoisivat miltä kuulostaa ja maistuisi moiset herkut ja muutenkin vois antaa feedbackia. Onnex me Danin kans yritetään pitää kommentointia yllä.
    Mielestäni on upeata, että Kira jaksaa antaa muillekin ihania reseptejänsä ja muita vinkkejä!
    Urpot, nauttikaa tästä nami nami blogista!

    SvaraRadera
  2. Nyt mamma rauhoitut :)...Laitan sulle porttikiellon tänne. Haha..

    SvaraRadera
  3. Tämä näyttää taivaalliselta - niinkuin Kiran kaikki reseptit. Palstaasi on niin mukava seurata ;)
    t. Hangon mamammamamam

    SvaraRadera
  4. Ser underbart ut! Skall prova på det när jag är hemma från semestern! TIps tas gärna emot på mat som lämpar sig i lunchlådan :)

    SvaraRadera