javascript

8 feb. 2010

"Rensa kylskåpet" räkröra

Igår var det dags att rensa kylskåpet och skrapa ihop en måltid av de ingredienser som redan fanns. Det blev carbonara och "rensa kylskåpet" räkröra. Blev ganska gott måste jag säga.


"Rensa kylskåpet" räkröra (2 pers)

2 dl räkor (skalade och upptinade)
1 avocado
1/3 rödlök
1 klyfta vitlök
2 msk majonnäs
2 tsk citronsaft
½ tsk salt
peppar
2 skivor "gammalt" bröd (toast, rågbröd etc..)

Skala och skär avocadon i små bitar, hacka löken och vitlöken och lägg i en skål tillsammans med räkorna och majonnäsen. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Servera tillsammans med rostade brödskivor och sallad.

Tips! Du kan servera röran utan att blanda i köttet av avocadon. Istället kan du använda en halv avocado som "skål" för räkröran så får man själv gröpa ur köttet. Du kan också lägga på lite olivolja på det rostade brödet.

4 kommentarer :

 1. Haha ja diggar din mamma-kommentar i förra inlägget :D min mamma har redan kommenttikielto till min blogg :) va exakt e dedär kvinoa? Ja sku villa testa de. Undrar om ja sku kunna äta de under min detox, e de int ett spannmål eller ett frö?

  O PS. Du får int sluta blogga, ja ska åtminstone ti min födis laga dina manchegomuffinsar o ja har fått massor bra matidéer av dig! Så pliis fortsätt!

  SvaraRadera
 2. Quinoa är ett frö med en massa protein o goda fetter! Så jag tror du kan äta det under din kur. Oftast finns det endast som luomu, så de går väl bra. De super gott. Man kan äta de som kallt eller varmt. Brukar koka de i vatten som jag saltat lätt. Sen blanda i lite olivolja o vit balsamico, mums.

  Okej, ja ska int sluta blogga :D...tack nanna! du ska int heller.

  Mammor e lite speciella, kanske ja måst påriktigt lägga kielto ti henne :D... Anteeks mamma. ;)

  SvaraRadera
 3. No hei, sainhan jotain liikettä aikaan sun blogissa!
  Onko jotain perustetta sille, että tätä Kiran blogia ei saa kommentoida?
  Yx mamma

  SvaraRadera
 4. Mamma hei, huumoria nyt peliin! Äideillä on aina niin vahvat mielipiteet kaikesta ;)

  SvaraRadera