javascript

15 dec. 2014

15. San Franciscon parhaat makupalat 2014 - San Franciscos bästa munsbitar 2014

Inspiroiduin Hannelen postauksesta niin paljon, että päätin vaihtaa yhden reseptin pois ja tarjota teille sen sijaan parhaimmat makupalat San Franciscosta 2014. Listalla ei ole läheskään kaikkia herkkuja, mitä tänä vuonna on tullut syötyä. State Bird Provisionin erikoinen ote tarjoiluun ja ruokaan puuttuu. Samoin myös b.Patisserien ihana kurpitsa kougin amann, Tosca Cafen lihapullat ja monia, monia muita huippuja. San Francisco on todellinen foodien kaupunki, täältä löytyy ravintoloita joka lähtöön ja valinnanvaikeus on suuri. 

Istället för recept bjuder jag idag på smakbitar från San Francisco 2014! Bon app! 



Outerlandsin chese danish kvittenillä. Ahh mikä herkku! Tänne kannattaa tulla hiljaiselle aamaishetkelle viikolla, tai varata ajoissa brunssipöytä viikonlopulle. Dinneri löytyy myös. 

Verbenan klassiko, savustetut tahmeat ankansiivet ja persimon hot soossi. Täydellisempää ruokaa saa etsiä. Ravintola kuuluu muutenkin minun top 5 täällä. Menu vaihtuu tiuhaan tahtiin kauden mukaan, mutta ankansiivet pysyvät. 

Taas Verbena. Fermentoitua ohrakastiketta, kurkkua ja jotain. Muistan vain miten taivaallisen makuista tämäkin oli 

Coquetan puugrillissä hiillostettua mustekalaa ja perunaa. Niin hyvää! Moderni tapaspaikka ja kivat drinkit. 

Francesin mustekalaa tomaatilla. Synttäridinneri kesällä. Söpö, intiimi bistromainen paikka johon kannattaa ajoissa varata pöytä

Bar Tartinen mezelautanen. Idätetteyjä linssifalafeleja, auringonkukka hummusta ja muita herkkuja. Flatbread paistetulla kananmunalla on myös ihanaa. Ja ne savustetut perunat karhunlaukkamajolla ja mustalla valkosipulivinegretillä. Niin h-y-v-ä-ä. Ja leipä avocadolla, munakokkelilla ja peruna-hollandaisekastikkeella. Tekevät kaiken alusta asti itse (leivät, juustot, jogurtit, mausteseokset, fermentoidut kasvikset jne.)

Kun ei osata päättä mihin mennään syömään niin usein päädytään Gioiaan. Aina hyvää ruokaa, varsinkin nämä kesällä syödyt paistetut vihreät tomaatit remoulad kastikkeella. Pizzat olivat ennen hyviä, mutta nykyään tilataan vain pikkuruokia ja pizzalle suunnataan muualle (kts.alla)

Plah Pla Muek (kalamaria salaisella soossilla), Kin Khao. Ihana thaikkupaikka. Näissä yhdistyy kaikki mitä thairuoassa rakastan: merenelävät, hapan, makea, suola ja tulisuus. 
Paras hampparipikaruokaketju (tai heillä taitaa olla kolme ravintolaa täällä), SUPER DUPER! Niin hyviä hamppareita. Aina paistettu täydellisen mediumiksi. Kuvasta puuttu heidän itsetehdyt suolakurkut, nam nam. Syön täällä noin kerran kuussa, se kun sijaitsee kätevästi  meidän naapurissa. 

Il Casaron pizzat <3

1760-ravintolan hummeria missä kookosta ja sitrusta. Ahh. Ihanaa ruokaa mutta tunnelma on hieman liian kalsea minun makuun 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar