javascript

6 juni 2011

Glass


Jag älskar glass. Nu på "äldre" dagar har jag börjat tycka om enkla smaker, som vanilj, min favorit. Bästa glassen man får köpa i butiken är definitivt Papagallo vanilj, Isotuvan Jäätelö Oy vanilj och Häagen Dazs jordgubb. Dessa glassar innehåller inga konstigheter. Bäst blir det ju om man lagar själv, och jag har funderat på att införskaffa en glassmaskin, speciellt nu på tanke på sommaren.

Var för några veckor sedan och spela minigolf. Gick skit. Dessutom kom jag ihåg att jag hatar egentligen minigolf, så det blev min första och sista gång för denna sommar.P.g.a detta måste jag trösta mig själv med en glass från Helsingin Jäätelötehdas.  Frågade vid disken vad deras glassar innehöll. För min stora förvåning var huvudingrediensen vatten?? Så smaka det också. Ägg innehöll det inte alls. Plus poäng var att det inte innehöll några azofärgämnen överhuvudtaget, endast naturliga färger. Bollen var stor, men föredrar en mindre boll med mera smak. Tror att det i detta fall också förblev min första och sista gång denna sommar.

Ps. Isotuvan-glass får man köpa från SIS-Deli (endast små bägaren) och från makumaku.fi nätbutiken. Rekommenderar varmt!!
Inga kommentarer :

Skicka en kommentar