javascript

23 jan. 2011

Restaurang ratsia: Solna

Det bar av till Solna igen en gång! Blini veckorna hade börjat, så pappa bjöd oss och äta. Hade inte ätit blinier på flera år, så det var faktiskt på tiden! Jag hade glömt bort bort hur gott det var. Man kunde faktiskt smaka av kärleken i blinin; inte undra på för smeten tillreds i 3 dagar och den var härligt krispig. Vår ryska vän berättade att de traditionella blinierna i Ryssland skall vara tunna och stora, inte tjocka och små som här. Skulle villa smaka på en äkta rysk blini någongång.

Anka

Rödvin med smak av citron och koskit

Portugisiskt vin med Viivi&Wagner in action

Som mellanrätt åt vi ankbröst med päron och mandel. Lät som en spännande kombo. Ankbröstet var tunnt skuret på en bit brioche och serverad med päron  (som antagligen varit i någonslags sockerlag) mandelkräm och någonslags sirap. Briochen gav en behövlig textur till rätten, sirpen gav en behaglig sötma. Päronen gjorde rätten matig. Mandelkrämen var god, men förstod inte riktigt funktionen i rätten. Men i sin helhet väldigt lyckat.

Som huvudrätt valde jag hjortstek. Den serverades med en korn risotto, kastanjer och kålrabbi. En intressant kombo, den också. Kålrabbi har jag endast ätit som rå, så det var roligt att få smaka på den tillredd. Kastanjerna var lite torra tyckte jag, men vet inte heller hur man kunde ha gjort den annorlunda. En negativ sak var utseende på rätten....Färglös och tråkig. Men igen i sin helhet, mycket bra. Killarna käkade marmorfilé, som också fick hyllning.

Marmorfilé
Som efterrätt valde jag choklad och svarta vinbär; en choklad bakelse/ganache med svartvinbär sorbet och någon slags glass. Efterrätten var fräsch men inte mind blowing. Däremot fick jag smaka på "Solnas kaffe"; en choklad-passionpannacotta med moccaglass. Där hade vi en mind blowing efterrätt! Nam. Den var så god att vi måste beställa en extra :). Med maten drack vi diverse viner. Bland dem, min favorit, Logan Sauvignon Blanc.

Solnas "kaffe"
Choklad och svartavinbär


Ps: Träffade min blogg väninna Delicatessi på Solna! Det var kvällens höjdpunkt.

2 kommentarer :

  1. Nåja dina bilder e bara så fina! Härlig mat va de nog absolut, du måst förresten säga va de lönar sig o välja från nästa meny om du får provsmaka :)

    SvaraRadera
  2. Tack Tessi!!

    Jaa man får hoppas att pappa bjuder mig in på provsmakningen av den nya menyn...I'll let you know!

    SvaraRadera