javascript

28 jan. 2011

Mademoiselle, un macaron si'l vouz plait!

Makroner (konstig översättning) har en lång historia som börjar i Frankriket. Det mest kända bageriet som började sin makron tillverkning på 1930-talet måste säkert vara Ladurée. Småningom har denna söta, spröda bakelsen spridit sig runt i världen, kanske man kan även kalla den för en trendikon inom bakverksvärlden?

Denna lilla bakelse har skrämt skite ur mig redan länge....Hur kan en så enkel och söt grej vara så arma svår att laga? Har läst skräck historier om misslyckade makroner, och sanningen är att jag vet att jag kommer att misslyckas i mitt första försök. Som en vän sade till mig filosofiskt; "för att få känslan av att lyckas, så man måste misslyckas". Men det gör saken inget bättre.

Det kommer att följa en rapport hur jag lyckades (om jag lyckades). Men förvänta er en missnöjd Kira och kanske ingen rapport alls.

Ha en trevlig fredag kväll! Nu ska smeten påbörjas och lammnacken skall läggas i marinad.

 
xoxo
Truly Kira

2 kommentarer :

  1. Kiva Kira att du skriver igen :) o skojiga inlägg! H. Nanna

    SvaraRadera
  2. Tack! Det var kul föresten att se dig härom dagen! Och WAU för Intimi ;)

    Ps. Och super att du också fått inspisen tillbaka!

    SvaraRadera