javascript

28 jan. 2011

....Rapport...Jag är lite tudelad för tillfället. Lyckades makronerna; nej. Blev de totalt misslyckade; nej. De fick de fina "fötterna" som, enligt vad jag läst, är svåra att uppnå. De blev för stora, måste spritsa mindre följande gång. Första plåten var för länge i ugnen, det ledde till att de gick sönder så fort jag lyfte på dem. Den andra plåten lyckades helt ok. Det enda konstiga var att  toppen på alla var tunnt som papper, så det sprack upp väldigt lätt.

Fingers crossed!
Jag lagade dem med fransk maräng vilket lär vara svårare än italensk maräng. Så lite stolt är jag över mig själv
 . 

 För att bevisa er att jag faktiskt lagade makroner, fyllde jag några för skojs skull (fyllningen smakade lite spyor men såg kiva ut). Något recept tänker jag inte lägga på bloggen. Kika in här om ni vill ha en bra beskrivning på svenska om hur man gör en makron. Jag lagade enligt detta recept (ranskalainen marenki).

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar