javascript

29 okt. 2010

Happy Halloween!


Jag hade en sådan angst när jag insåg att alla håller på att utnyttja höstens pumpor eller squasher. Problemet var att jag inte ville laga en perus soppa, baka muffins eller liknande med pumpa/squash. Jag hade idag bestämt mig för att laga en morots-fänkål soppa, men det blev en butternut squash quinoa sallad istället....Jag var i butiken när det slog mig att jag hade ju tidigare idag läst här om en butternut squash lins sallad som såg så super Halloweeny och god ut så jag bara måste laga den. Soppan får vänta tills nästa vecka.

Egentligen hade jag inga förväntningar när det gällde denna sallad, lite pinsamt att medge, men jag hade ingen aning förrän nu hur en butternut squash smakar....Jag föreställde mig att smaken är lik morot och sötpotatis. Och det var det. Det blev så super gott! Sockret hämta fram sötman i både squashen och fänkålen, getosten balanserade till det hela. MUMS!

Butternut squash med quinoa och getost

1 kg butternut squash, skalad och tärnad
200 g fänkål, skuren julienne style
3 msk olivolja
1 tsk salt
2 tsk socker (använde 1 tsk indiansocker och 1 tsk vanligt)

2 dl (svart) quinoa
1 msk olivolja
2 msk balsamico
getost
peppar
dragon
(rostade squash frön)

Blanda squash, fänkål, olivolja, salt och socker tillsammans. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta i 225 grader i ca 30min, blanda om nu och då.

Koka quinoan under tiden enligt anvisningen på paketet. Låt svalna. Blanda med balsamico, getost, färsk dragon och peppar. Låt squashen och fänkålen svalna en stund efter du tagit plåten ur ugnen. Blanda med quinoan. Garnera med rostade squash fröna.

Tips: Grädda squashen och fänkålen de sista 5min med grillmotstånd; de blir härligt krispiga och pytte lite brända runt kanterna, väldigt gott. Nam.

Ps. Jag lagade också Créme Brulee idag...Inte en succé kan jag berätta...Som tur hade jag mina Valhorna konfekter.

2 kommentarer :

  1. Ihana lukea sun blogia ! Upeita ruokia ja kiva todeta, että aina ei voi voittaa! Kokeilevan aika on jännittävää. Kauniita kuvia onnistumisista ja epäonnesta.
    Mukavaa, että intoa riittää ja mielikuvitusta, jatka vaan luomistyötä !
    Happy halloween kaikille !

    SvaraRadera