javascript

28 okt. 2010

FIGure it out....


Jag älskar att kombinera frukt/sylt med ost, alla vet ju att det är en himmelsk kombo. Fick besök av Taikuri en kväll och bestämde mig för att laga snabbispastejer, de var kanske de bästa snabbisarna jag varit med om! Sötman i fikonen och i sylten var så fint i balans med syrligheten och saltigheten i getosten. Denna gång lurade jag lite och använde butikens sylt, men om ni vill kan ni laga en egen. Receptet hittas här.

Ta degplattorna och smälta ca 10min före du skall laga pastejerna. Skär en platta i tre delar. Lägg på ca 1 tsk av sylt på varje platta, en bit getost och en skiva (delad i två) fikon. Pensla med ägg och grädda i 225 grader tills de får en fin färg.

Snabbisar (6 st)
ett paket smördeg
200g getost
2 färska fikon
2 msk fikonsylt
(timjam)
ägg för pensling

2 kommentarer :