javascript

27 okt. 2015

Paahdettua maa-artisokkaa ja arvonta (ja edellisen arvonnan voittajat)!


HUOM!! Osallistuakseksi uuteen, Keittiökaverin kolmen päivän ruokakassin arvontaan, klikkaa itsesi tänne, klik.

Ei, en ole unohtanut teitä tai edellistä arvontaa. Voittajat ovat valittu. Kiitos kaikista loistavista kommenteista ja vinkeistä, ihan mahtavia vinkkejä arkikokkailuun!
Satunnainen numerogeneraattori valitsi (49 uniikista kommentista) voittajiksi FabFoodin ja Klaaran, onnea teille! Valitettavasti kumpikaan teistä ei jättänyt yhteistietoja, joten jos voisitte laittaa minulle viestiä viikon sisällä, jotta voin laittaa kirjat teille eteenpäin. Mikäli teistä ei viikon sisällä kuulu, arvon uudet voittajat.



Mitäs olen sitten viime aikoina kokkaillut? Noh, asumme edelleen väliaikaisessa asunnossa. Omaisuutemme odottaa meitä varastossa, missä ne nyt ovat lojuneet yli puoli vuotta. Keittiökoneet sijoitettiin SF-HEL muuton myötä ystävien luo hoitoon, niitä onkin jo ikävä! Köyhän keittiövarustuksen myötä en ole kokkaillut mitään super monimutkaista, perus arkiruokaa joka ei vaadi muuta kuin leikkuulautaa, veistä ja kattilaa tai paistinpannua. Kämppäkin on niin pimeä etten edes ole räpsinyt ruokakuvia. Onneksi niitä tuli otettua reippaasti ennen muuttoa, jotta tänne blogiin saa jotain laitettua.

Sitten reseptiin. Tämä herkullinen lisuke sopii hyvin vaikka riistan kylkeen, rasvainen kala voisi myös toimia. Paahdettu maa-artisokka on todella herkullista ja kun kylkeen paistaa vielä sieniä on umami -pommi taattu. 

 • Paahdettua maa-artisokkaa ja paistettuja sieniä (lisuke neljälle)
 • 500 g maa-artisokkaa
 • suolaa
 • mustapippuria
 • 1/2 rkl oliiviöljyä
 • 20 g voita
 • 200 g tuoreita herkkutatteja (tai suppilovahveroita/siitakesieniä)
 • 2 rosmariininoksaa
 1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. 
 2. Pese maa-artisokat juuriharjalla puhtaiksi, halkaise kahtia ja levitä uunivuokaan. Pyörittele suolassa, mustapippurissa ja oliiviöljyssä. Lisää vuokaan puolet voista ja paahda n.30 minuuttia, kunnes maa-artisokat ovat saaneet reilusti väriä ja ovat pehmenneet. Sekoita maa-artisokkia pariin otteeseen kypsennyksen aikana. 
 3. Paloittele sienet ja laita kuivalle kuumalle pannulle paistumaan, mausta kevyesti suolalla. Paista kunnes sienistä irronut neste on haihtunut. Lisää loput voista ja rosmariini. Paista rapeiksi. Sekoita joukkoon paahtuneet maa-artisokat ja tarjoile sellaisenaan tai vaikka pitkään kypsyneen riistan tai paistetun naudanlihan kanssa. Paistoksen kanssa sopii myös jokin hapan lisuke.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar