javascript

5 nov. 2012

THE avocadopasta

Hanna och Alexander Gullichsen kom ut med kokboken Safkaa i höst. Ett recept i synnerhet har spridit sig i nätet och sociala medier som pesten. Jag snackar nu om den berömda avocadopastan. Pastan har blivit så galet populär att Stockmann i Helsingfors har ett eget bord för alla ingredienser som behövs för att tillreda pastan. Vissa råvaror har t.om. tagit slut i butiker för att folk blivit så crazyga över rätten.

Jag måste ju förstås också prova på pastan när de verkade som halva Finland redan gjort det.
Slutresultatet? Lagade två portioner och kunde inte sluta äta förrän skålen var tom. Pastan var god och fräsch, perfekt snabbmat. Är ingen pasta fantast, men avocadopastan kan jag tänka mig att laga ofta.
Hade ingen "vanlig" pasta i skåpen så körde med fullkornspasta, basilika och bladpersilja ersattes med lite vissna korianderblad. Fungerade fint.

Receptet hittar ni på Hannas egna blogg och här, här, här, här.....Ja, you get the point.


5 kommentarer :

 1. märkt samma trend, ja ba; alltså vaddåå avocadopasta och VAR HITTAR JAG DEN? Så tack för receptet! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo varsågod bara, men tacka får man Hanna&Alexander! Mums.

   Radera
 2. Svar
  1. Tack Hanna! Och tack för ett ypperligt recept ;)

   Radera
 3. Jag ska prova det här receptet. Min Safkaa-boken hittade ett nytt hemma i Glasgow.

  SvaraRadera