javascript

21 feb. 2011

Restaurang ratsia: Lupolo


Var extempore och kolla in "nya " Elviira med papp-min förra veckan. Ställer heter Lupolo. Elviira har ändrat koncept och ägaren är samma som förr. Som jag nämnt tidigare så tyckte jag att Elviira inte var ett fungerande koncept i detta område (Rödberga). Så byte av koncept lät lovande. Snackade med ägaren och han ville ändra konceptet för han tyckte inte om riktinigen som Elviira var påväg mot; business män i suits och tiukkis-meiniki. Agreed.
Nu är stället en slapp gastropub; förrätterna är i form av tapas, huvudrätterna är rejäla men som man också kan käka som förrätt. Öl sortimentet är brett, plus poäng för det.
Vi beställde 4 stycken tapas ur listan och dela på dem. Bläckfisk, lax, grisnacke och sniglar.
Bläckfisken var kall i en romescosås med en joghurt "maräng". Bläckisen kändes behaglig i munnen, romescosåsen var riktigt god (innehöll bl.a. rostad paprika), joghurt marängen var en rolig idé, men rätten skulle ha klarat sig galant utan den också.

Bläckis

Grisnacken med misosenap och ingefära plommon förblev min favorit. Nacken påminde lite om burk tonfisk till sitt utseende men smaken var gudomlig och saftig. Ingefäran kom lätt fram, men tog inte över hela rätten, vilket var bra. Alla smaker var i balans.

Grisnacke

Sniglarna med svamp och tryffel "pulver" var också bra. Vi konstaterade att rätten skulle ha varit bäst som ljummen; nu var den nästan kylskåpskall, så smakerna framhävdes inte tillräckligt. Tryffel pulvern förstod jag mig inte riktigt på, smakade nästan inget, men tror Lupolo vill behålla Elviras "fine dine"-touch i form av att slänga lite maräng hit och pulver dit. Men bra så.

Sniglar och pulver

Laxen var sämst. Rätten smakade inte riktigt något annat än fisk....Konstaterade att fisken kanske var lite gammal? Tog några tuggor men det räckte för mig. Inget mer att berätta om det.

Som huvudrätt åt jag lammburgare och farssan kalvkind. Lammburgaren var fint uppsatt med bröd från bageriet runt hörnet (Crustum). Hela burgaren låg på en joghurtsås, såsen gav burgaren en bra kick och fräschet. Mellan burgaren fanns rostad paprika och finsk ost (om jag kommer rätt ihåg så en hård getost). Som tillägg serverades det klyftpotatis och Lupolos egna ketchup. Lade lite ketchup på själva burgaren för den krävde lite sötma. Annars var smaken bra, men biffen var lite för rå i min smak. Jag älskar rått kött, men när det är frågan om malet kött så känns det inte så bra i munnen.... All in all, well done (förutom biffen ;) )

Burgare
Farssan åt kalvkind med speltkorn (notera, samma koncept som i min lammnacke). Hela rätten var en fungerande helhet, mums!

Ölen fungerade hela måltiden igenom. Brew Dog pilsner rekommenderas!

Värt ett besök? Definitivt. 

Notera att de även serverar brunch på lördagar 11-15:00.

End of story

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar