javascript

29 nov. 2009

Café ratsia: Crustum (Rödberga)

Vad är bättre än att börja sin söndagsmorgon med ett stadigt och mysigt morgonmål på cafét som ligger strax utanför din lägenhet? Ganska lyxigt tycker jag!

Crustum ligger på Båtmansgatan i Rödberga. De erbjuder på tyskt brödkultur med handgjorda bakelser och bröd, vilka jag tycker att är relativt förmånliga (för en STOR tårtbit vill de ha 2,90 €). Frukostbuffé serverar de under veckosluten från kl.9.00-14.00. 12 € kostar det om man tar buffén men om man inte känner sig så hungrig går det att beställa enskilda fyllda bröd också.

Ljus var tända och julmusik spelades.

Vi anlände till cafét 10.00 vilket var en mycket bra tid för besök; efter 10.30 var cafét fyllt med barnfamiljer. Personalen var på gott humör och buffén fylldes i jämn takt, allting var fräscht tack vare att de inte överfyllde den.
Jag hade inga förväntningar om hur frukosten skulle vara. Första inblicken var helt ok, ingenting "extra". I buffén fanns det yogurt, mysli, bär, ägg, croissanter, semlor, pålägg av olika slag (här blev jag positivt överraskad om att de hade lite "speciellare" pålägg av kött också), ostar av två slag (edam och brie), saft, kaffe och te. Det som också var mysigt var att de hade sylt i små portionsburkar och den smakade hemlagat. De kokta äggen som vi tog för oss var ännu nästan råa inuti, så de smakade inte riktigt. Croissanterna och semlorna var gjorda i caféts bageri och var mycket färska, plus poäng för det. Det som jag saknade var fullkornsbröd/semlor (fanns endast vita semlor med lite frön på), mera frukt, eventuellt en smoothie, kanske en kaka/bakelse som Ekberg har; jaa, något extra. Inredningen kunde de laga lite mysigare, fick en liten Silja Line fiilis av kärlen som användes i buffén....

Som slutsats kan man alltså säga att morgonmålet var helt bra basic morgonmål, men om man söker efter det lilla "extra" skall man vända nosen någon annanstans.

Delikatess tallrik, älskar pålägg.

Söta detaljer fanns på fönsterbrädorna.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar