javascript

1 sep. 2015

Gotland Food Tour osa 2

Bakfickanin savustetut katkikset


Halusin palata vielä hetkeksi Gotlantiin, sinne kun on hirmu ikävä takaisin! Täältä voit lukea reissun ensimmäisen osan.

Vaikka kesä rupeaa vetämään viimeisiä, kannattaa kuitenkin harkita äkkilähtöä tälle maagiselle saarelle. Voin vaan kuvitella, miten vaikuttava saari on syysmyrskyn aikana. Ja mikä parasta, niin Gotlannin tryffelisesonki on alkaa lokakuussa ja jatkuu joulukuuhun saakka. Ei pöllömpää!

Halusin tässä postauksessa kertoa hieman ravintoloista ja kahviloista. Kiersimme monta kuppilaa, mutta seuraavat jäivät erityisesti mieleen ja niitä suosittelen lämpimästi Gotlantiin matkaaville.

Gotlanti on ihana paikka ruokaa rakastavalle. Satuimme olemaan siellä “primör premier” aikaan, jolloin torit ja ravintolat pursuavat kauden ensimmäisiä vihanneksia. Onneksemme parsakausi oli edelleen kuuma, ja saimmekin pariin otteeseen maistaa ihanaa Gotlantilaista parsaa jonka maku oli todella herkullinen.


Bakfickan
Vanhan kaupungin torin laidalla sijaitseva symppis 20 vuotta vanha kala- ja äyriäisravintola. Tiskiltä voit ostaa mereneläviä mukaan tai voit jäädä nauttimaan hyvistä raaka-aineista tehtyä suht perinteikästä ruokaa. Suosittelen paikkaa lounasnälkään. Matkaoppaamme Joonaksen kampela-annos veti miehen hiljaiseksi, taisi salaa tirauttaa kyyneleen ruoan ollessa oli niin hyvää.

Smakrike Krog och Logi
Oikein viihtyisä ravintola omalla takapihalla, missä nautimme ihanan aterian päätteeksi kahvit ja jälkkärit. Alkuun nautittu parsakeitto oli samettista ja täyteläistä, pääruoan kana oli myös oikein hyvää. Voiton vei kyllä kanan kanssa tarjotut primöörit, ahh miten puhtaita makuja. Ravintola sijaitsee Visbyn ulkopuolella, mutta on käymisen arvoinen ainakin tämän käynnin perusteella. Kuten nimestä voi jo päätellä, tarjoaa se myös yöpymismahdollisuuden.

Leva Kungslador
Hieman kaupungin ulkopuolella sijaitseva leipomo/ravintola/kahvila muistuttaa etäisesti Tukholman Rosendals Trädgårdia. Ihania leivoksia, kivasti sisustettu ja takaa aukeaa iso puutarha, missä voi nauttia auringosta ja leppoisasta meiningistä. Kyllä ne ruotsalaiset vaan osaa luoda fiilistä. Päivisin on tarjolla lounasbuffa joka sekin näytti todella herkulta.

Smakriketin lounaan jälkeen ampaistiin melkeinpä heti tänne syömään lättyjä. Kyllä foodie aina jonkin tyhjän kolon vatsastaan löytää, hieman tiukkaa teki. Paikan ehdoton valtti on tunnelma, ihana puulattia ja tyylikäs sisustus. Kyllä ne lätytkin olivat hyviä, mutta fiilis oli ennen kaikkea “toppen” ja “mysfaktorn” oli katossa.

Ihanaa leipää
Nannan valtavat silakat
Leva Kungsladorin herkut
Herkullista leipää Smakriketissä

Smakriketin takapihalla nautittiin kevään taittumista kesään
Creperie & Logi. Mysfaktorn var hög!
Takaa löytyi myös terassi
<3
Skagenia. 

Yhteistyössä Visit Sweden

6 kommentarer :

 1. EN KESTÄ, miten ihana reissu meillä oli. Nuo Bakfickanin katkaravut oli mielettömiä, ne voitti vain seura. Että pus vaan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Emmäkään kestä, pakko päästä takaisin! Seura oli parasta <3

   Radera
 2. Näyttää kyllä herkulliselta, tyylikkäältä ja aivan ihanalta! Tämän perusteella lähtisin mielelläni Gotlantiin.
  Ehkäpä jo ensi kesänä.......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Todellakin suosittelen Gotlantia - kesällä ja syksyllä!

   Radera
 3. ...ja jos aletaan pilkkuja fiilata, niin ennen kaikkea tässä SEURASSA SYÖMINEN on parasta! Ja en nyt siis todellakaan tarkoita että muu olisi mälsää tai syöminen tylsää, meillä vaan natsaa tällä porukalla tämä yhteinen intressi! Ja paljon Gotlantia hienompia puitteita ei voinut toivoa. Kaikki vaan sinne syömään, hyvässä seurassa!

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera