javascript

2 sep. 2015

Kokonaisena paahdettu kukkakaali



Nyt kannattaa hamstrata kotimaista kukkakaalia niin kauan kun sitä vielä on! Suosikikseni on noussut uunissa kokonaisena paahdettu mokoma.

Herkullisuuden salaisuus piilee pitkässä kypsennyksessä ja voissa. Voita nimittäin on runsaasti, mutta älä pelkää, sitä pitääkin olla! 
 
  • Kokonaisena paahdettu kukkakaali (lisuke 2:lle)
  • 1 keskikokoinen kukkakaali (n.600 g)
  • 50 g + 25 g normaalisuolaista voita
  • suolaa
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta
  • 2 rkl raastettua parmesaania (pienellä terällä raastettua)
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • 1/2 rkl sitruunanmehua
  • suolaa
  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. 
  2. Poista kukkakaalista lehdet ja leikkaa varresta niin paljon pois, että se pysyy pystyssä uunivuoassa. Hiero kukkakaaliin 50 g voita, mausta suolalla. Paahda uunivuoassa uunin keskitasolla 15 minuuttia. Alenna lämpö 170 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä n.40 minuuttia. Ota kukkakaali välillä uunista pois kypsennyksen aikana ja valele kaalia uunivuokaan sulaneella voilla. 
  3. Valmista kastike sulattamalla 25 g voita pienessä kattilassa. Raasta sillä välin sitruunankuori ja juusto, hienonna rosmariini. Lisää ainekset voin joukkoon sen jälkeen kun voi on ns. hiljentynyt, eli ei sihise enää ja se on kevyesti ruskistunut. Mausta sitruunanmehulla ja ripauksella suolaa. 
  4. Ota kukkakaali uunista kun pinta on ruskistunut ja pehmeä ja kaali on sisältä al dente. Kaada uunivuokaan valunut voi kattilaan kastikkeen joukkoon. Valele kaalia kastikkeella. Tarjoa sellaisenaan kastikkeen kera ja halutessasi kalan, possun tai kanan kanssa lisukkeena.

11 kommentarer :

  1. Näyttää aivan jumalaiselta. Minun on jo pitkään pitänyt kokeilla kokonaisena paahdettua kukkakaalia. Useammin tulee tehtyä gratiinia - ja sitäkin kai kerran kesässä.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vitsit, mä en oo gratiinia tehnyt vuosiin. Se oli teininä mun suurta herkkua. Pitäisi ottaa sekin herkku takaisin keittiöön.

      Radera
  2. Oih, mun lapsuuden lempiherkkuja! Muistaakseni voin päälle laitettiin vielä korppujauhoja.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Voin kuvitella, että jos paiston loppuvaiheessa lisäisi vaikka japanilaisia pankojauhoja niin ai että! Pitää kokeilla, kiitti vinkistä :)

      Radera
  3. Kokonaisena paahdettu onkin vielä kokeilematta.. Ehkäpä ei enää kauaa :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joo suosittelen kokeilemaan asap! Niin hyvää. Ja tuota kastiketta voisi juoda, slurps.

      Radera
  4. Oi joi...mä nään jo postauksen jonka teen sen jälkeen kun oon valmistanu tätä sun reseptillä: " ...mikään minkä pintaan hierotaan 50g voita ei voi olla kun pökerryttävän hyvää..."

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, sanos muuta! Voi tekee pahvistakin maukasta, naaam!

      Radera
  5. Det där är så gott.Jag har liknande i min blogg.
    http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2013/02/kukkakaalia-simppelisti-ja-herkullisesti.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen gott. Var och kolla på din blogg, måst prova den lite lättare varianten med olivolja :)

      Radera
  6. Kukkakaali on ollut kovassa nousussa meidän keittiöpöpörssissä! Aion kokeilla tätä voilla ja tryffelivoilla ja verrata kumpi versio on parempaa :)

    SvaraRadera