javascript

23 juni 2015

Kirja-arvostelu: Latinomakuja - Latin FlavoursSain arvostelukappaleeksi kaimani Kiran uusimman (ja ensimmäisen) keittokirjan. Top Chef-voittaja Kira Weckman voitti kyseisen tittelin samana vuonna kuin itse voitin Master Chefin. Oli siinä useimmilla ihmettelemistä ja monesti onkin Kirat mennyt sekaisin :). 

Kira on tehnyt yhdessä kolumbialaisen miehensä Michel Garzónin kanssa aurinkoa ja makua täynnä olevan opuksen, joka on rakennettu eteläamerikkalaisten makujen ympärille. Kirjan kuvista ja kuvituksesta vastannut Sami Piskonen on hienosti saanut vangittua latinovibat, kirjaa on täten ilo selailla. Kuvia kun rakastan, niin olisi ollut mahtavaa saada vieläkin enemmän fiiliskuvia maailmalta.

Etelä-Amerikkalainen ruoka minulle hyvin tuntematonta aluetta, tämän takia innostuin kirjasta hyvin paljon. Kirjan reseptit ovat houkuttelevia ja nopealla vilkaisulla selkeitä ja melko helppoja valmistaa. Kirja kattaa suurimman osan Etelä-Amerikkaa ja reseptien kohdalla on merkitty mistä maasta kyseinen ruoka on. Olisin mielelläni lukenut enemmänkin reseptien alkuperästä ja tarinoista niihin liittyen. Kaikki reseptit löytyvät myös englanniksi, plussaa siitä!Ilokseni huomasin, että kirjasta löytyy pari reseptiä empanadas-piirakoille, ne ovat nimittäin suurta herkkuani. Empanadojen kokeilun jätin kuitenkin toiseen kertaan ajanpuutteen takia. Iskin silmäni nopeasti valmistumaan avokadokeittoon. Olen yleensä valmistanut ja syönyt avokadokeiton kylmänä, mutta Kiran reseptissä se tarjoillaan lämpimänä. Se herätti mielenkiintoni välittömästi. Keiton kanssa tarjoillaan paahdettua lohta ja friteerattua keittobanaania. Kaupasta ei ostohetkellä löytynyt tuoretta lohta, joten nappasin mukaan palan loimulohta, se toimi oikein hyvin. Keittobanaaniakaan ei löytynyt, joten jätin sen pois vaikka pieni rapsakkuus olisikin ollut keitolle mukava lisä. Keitto yllätti positiivisesti, olin nimittäin hieman skeptinen sen suhteen, miltä se maistuisi lämpimänä. Maku oli kuitenkin hyvä ja raikas. 

Suosittelen kirjaa kaikille. Varsinkin nyt kesällä, koska kirja sisältää paljon grillissä valmistettavia ruokia. Mutta onhan sitä myös mukava selailla talven pimeinä aikoina, kun mieli tekisi matkustaa johonkin aurinkoiseen.

Kirja saatu kustantajalta arvostelukappaleena.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar