javascript

10 okt. 2011

Muru

Bilden är  lånad

Besökte restaurang Muru ett par veckor sedan. Förväntningarna var höga, hade nämligen hört så mycket gott om stället. Lite missnöjd blev jag nog. Tror att felet ligger i det att killarna är kändisar i finska matvärlden, så man är väldigt förväntansfull gällande maten.

Restaurangen var väldigt mysig! Älskade interiören och stämningen. Muru har två dukningar per kväll, vi var i den första. Vi trivdes hela 2½ h, time flies when you´re having fun!

Vi bemöttes av en glad servitör som lät oss i lugn och ro fundera över vad vi skulle äta; trust me, det var svårt, det fanns så mycket gott på listan. Muru har en basic lista, och sedan en lista som byts varje dag.

Jag bestämde mig för polenta med 63 graders ägg och tryffel, till att börja med, min dejt tog sallad med Iberico griskind.

Jag hade kanske lite för höga förväntningar angående förrätten, men förstå mig inte fel, den var god med hade inte lust att slicka tallriken efteråt, hänger ni med? Ägget i sig var perfekt, polentan var just som den skall (plus för det att kocken själv kom och slävade polentan på min tallrik). Det var tillbehören som drog ner på smakupplevelsen; blomkålen var lite gammal och aningen brun, gurkan förstod jag mig inte riktigt på för den tog över polentans fyllighet, så rätten blev lite platt. Tryffeln smakade man knappt. Dejtens griskinder var suveräna, men salladen var ganska intetsägande.

Som huvudrätt tog jag rökt rostbiff av ren, med en timjam bearnaise och rödvinssky. Och jag blev så ledsen. Renen var överstekt, så den smakade sådär leveraktigt. Plus poäng för att rökigheten kom behagligt fram. Bearnaise såsen var god, rödvinsskyn var ok. Tillbehören i denna rätt var aptitliga. Synd bara att de förstört rättens kung. Dejten konstaterade att risotton med fänkål och scampi var god, risotton var dock lite för fast och torr, inte krämig och rinnande som den skall vara.

Vi tog ostar som mellanrätt; min favorit, brebiou, fanns på tallriken (jess!) och också en VSOP gouda, vilken var mycket trevlig den också. Med ostar kan man aldrig gå fel. Mums.

Som efterrätt blev det crème brulée med kokosglass. Aj aj så det var mums! Kokosglassen gav en angenäm fräschet. Det ända minuset var att bruléen var lite för lös, nästan rinnande. Men smaken var bra.

Vin rekommendationen var toppen, så störande när jag inte kommer ihåg vilket vin det var jag drack! Nåh, det var i alla fall en syrah. Och skit gott var det!

Mat: kunde ha varit bättre, basic grejerna var lite ute och cykla. Vi ger det en 8-

Service: toppen! Ett poäng faller dock bort från det att ingen kom och frågade under måltiden hur maten smakade eller om allting var väl. Vi ger det en 9

Miljö: perfekt! Vi ger det en full 10

Prisnivå: 4 rätter 48 euro + vin. Notan blev 58 € vilket jag tycker är ok. Vi ger det en 8

Värt ett besök? Jaa det tycker jag. Tänker själv ge en till chans. Kanske de bara hade en dålig dag vad det gäller maten.

Ps. Sommelieren (en av ägarna) är vår granne, som på Valborg kom och klagade på att vi spelade musik för högt....Hoppas han tog detta besök som en ursäkt för det.

Odotukset olivat korkealla Muruun mentäessä. Ravintola oli todella viihtyisä ja tunnelmallinen, palvelu toimi erinomaisesti. Harmi vaan että ruoka jäi hieman vaisuksi (perusasiat kuten kypsyysasteet hieman hakusessa). Tekikö siis mieli nuolla murut lautaselta? Ei, valitettavasti. Mutta toisen mahdollisuuden voisin antaa Murulle. Voit lukea arvosteluni kokonaisuudessaan täältä
Seuraavana kokeilussa Chef & Sommelier! Stay tuned...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar