javascript

23 mars 2010

Världens bästa hemlagade pizza

Jag har börjat uppskatta pizza. Förr tyckte jag inte så himla mycket om pizza, men nu har jag ändrat mig. Det är vanligt att man lagar en stor plåt med tjockbottnad pizza med lite skinka och ananas, det gjorde jag också förr. Men nu är det andra pipor. Jag fösöker kavla degen så att den blir så tunn som möjlig, hemligheten ligger i att förgrädda pizzan i hård värme. Testa detta recept följande gång du lagar pizza där hemma.

En halvuppäten pizza med mozzarella, tomat, parmesan och marinerad zucchini! Mums

Världens godaste pizza(ca 5 medelstora pizzor)

1 sats foccacia deg

Lägg ugnen på 280 grader. Lägg i ugnsplåtarna i ugnen medan den värms (på detta sätt blir pizzabottnet knaprigt). Efter att degen har jäst kan du rulla bollar ur degen som du sedan kavlar ut på bakplåtspapper. Kavla pizzorna riktigt tunna. Ta ut den heta plåten och lägg bakplåtspappret med degen på plåten. Förgrädda i ca 5 min tills degen bildar luftbubblor och är gyllene. Ta ut bottnet och fyll pizzan enligt eget omtycke. Grädda ytterligare i 3-5 min tills osten smultit och fått en gyllene färg.

Exempel på fyllningar

En sats med god tomatsås
Parmaskinka
Soltorkade tomater
Mozzarella

En sats med god tomatsås
Färsk tomat
Mozzarella
Riven parmesanost
Färsk basilika
Marinerad zucchini (strimla zucchinin med en osthyvel. Stek strimlorna på en het och torr panna tills de fått färg. Lägg strimlorna i en skål med salt, olivolja, chiliolja och balsamico. Lägg strimlorna på den färdigtgräddade pizzan)

Tips! Det blir ganska många pizzor av degen. Du kan t.ex. frysa ner hälften av degen om du tycker.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar