javascript

5 mars 2014

Auringon maku ja arvonta!

Kuva: Tomi Parkkonen

Kesäinen keittokirjani on vihdoin ja viimein fyysisesti kirjakauppojen hyllyillä (itse en ole vielä päässyt kirjaa hypistelemään, tulis jo!!). Voi että sitä fiilistä! Valokuvaaja Tomi Parkkosen kanssa kuvattiin ahkeraan koko viime kesä, missä milloinkin: kotona Krunikassa, Hangon rannoilla, metsässä, kanalassa.... Loistavaa settiä tuli paikasta huolimatta! Olen nyt 8 kuukautta tuijottanut kuvia, reseptejä ja tekstejä. Aina tulee fiilis, että olisi voinut tehdä jonkun asian toisin ja vuoden aikana on tullut huimasti uusia ideoita, mitä olisi halunnut sisällyttää kirjaan. Ne ideat toteutuu ehkä seuraavassa projektissa ;).

Olen kuitenkin hirmu ylpeä teoksesta. Iso kiitos kuuluu koko tiimille: valokuvaaja Tomi Parkkonen, toimittaja Christer Lindgren ja graafikko Christel Rönns. KIITOS teille!! 

Mutta nyt asiaan. Järjestän blogissa ihka ensimmäisen arvonnan! Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa pala kesää kotiovelle toimitettuna! Haluaisin tietää, mikä sinun mielestäsi on kesässä parasta? Onko se tuoreet kotimaiset raaka-aineet, isoisän savulohi, kaupungin kuumuus ja vilske vai saariston rauha? Jätä kommenttisi alle sähköpostin kera. Arvonta päättyy sunnuntaina 16.3 klo.18:00.

Ps. Voi olla, että paketin mukana tulee myös pieni tervehdys San Franciscosta......

180 kommentarer :

  1. Parasta kesässä on rauhalliset päivät mökillä hyvässä seurassa. Bonuksena vielä tädin miehen kalansaaliit ja tuoreet mansikat :)

    eeva.gustafsson (a) suomi24.fi

    SvaraRadera
  2. En aio osallistua arvontaan, mutta haluan kommentoida. Minulla on jo kirja ja olen sitä katsellut ja lukenut, ihaillut ja se on vienyt minut mukanaan, kesään, Hankoon, herkkujen ääreen...se on ihana ja lämmin! Olette tehneet hyvää työtä! Kiitos,olet Kira todella taitava...jatkpa odotellessa.....ONNEA

    SvaraRadera
  3. Onnea esikoiskirjailijalle! :)

    Miusta parasta kesässä on kaikki tuoreet kasvikset, vihannekset ja marjat. Mieluiten mummolan pihasta noukittuna. Muutaman kesän kruunasi kesäkanat, joten toivottavasti niitä tulee maalle tänäkin kesänä. Omien kanojen munista tehdyt ruoat ja leivonnaiset ovat maultaan ylivoimaisia. Olisi hauska voittaa, sillä 16.3. on syntymäpäiväni :)

    SvaraRadera
  4. Parasta kesässä ovat aamuisin tehdyt aikaiset juoksulenkit auringon noustessa, sekä pitkään jatkuvat kesäillat rakkaiden ihmisten seurassa, hyvän ruoan ja juoman kera.

    SvaraRadera
  5. Järvi kimmeltelee auringossa,linnut laulaa kun haen aamuhesarin polkua pitkin, kasvihuoneen basilikat tuoksuu, rantasauna lämpenee ja siika savustuu pöntössä. Ilta ei hämärry, vaan istun keinussa ja katson Suomen kesää ja olen onnellinen.

    SvaraRadera
  6. Onnittelut Kiira tuosta uutukaisesta teoksesta! Kesässä on ihanaa kesätorit, tuoreet marjat ja kesän lämpö - niin ja mökin rantasauna.

    SvaraRadera
  7. Parasta kesässä on tuoreet vihannekset ja marjat, sekä grillin ja saunan tuoksu.

    SvaraRadera
  8. Kesässä parasta on aurinko, uudet perunat ja Aurajoen ranta.
    hanna.saarinen1@gmail.com

    SvaraRadera
  9. Solen som inte går ner och de färska bären, absolut!

    SvaraRadera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  11. Parasta kesässä on spontaani piknik meren rannalla aamuyöstä
    kimohman@me.com

    SvaraRadera
  12. Parasta kesässä on aurinko, mansikat ja ihanat valoisat yöt! :)
    marsku_89_@hotmail.com

    SvaraRadera
  13. Parasta kesässä on vihreys ja tietty aurinko, lämpöisyys (jos vaan hyvä kesä sattuu). Mut ylipäänsä se kepeys, voi laittaa ihania mekkoja ja kesäsiä vaatteita. Mansikat, ja kesäiset grillikasvikset yms. :) KEsällä vaan riittää enemmän energiaa, ihmiset ilosempia. Kiva kun oot tehnyt kirjan.

    SvaraRadera
  14. Kesäaamu... nouseva aurinko <3

    emmiina67@hotmail.com

    SvaraRadera
  15. Tässä talvisen harmauden keskellä maistuu ja tuoksuu kesä parhaimmillaan Saimaan saarimaisemassa, ulkoterassilla, lautasella edessä pala Kamalansaaren marinoitua ja savustettua "körtsikkää" (naudansisäfilettä), raikas kesäinen salaatti ympärillään. Tuulen mukava vire tuo tullessaan mustarastaan laulun ja aurinko lipuu värikylläisenä järven uumeniin. varpu.kettunen@gmail.com

    SvaraRadera
  16. auringon lämpö ja valo. ulkoilmassa syöminen. kaikki vaan maistuu niin paljon paremmalta kesällä ulkona. kirsimaarit.ahonen@gmail.com

    SvaraRadera
  17. Se valo.,...ja marjat:)

    Grattis,boken ser fin ut!
    yaelian2008@gmail.com

    SvaraRadera
  18. Parasta on, kun voi mennä omalle pihalle keräämään chili- ja yrttisatoa muovilevyistä ja ilmastointiteipistä kyhätystä huikeasta kasvihuoneesta!
    tiv40@hotmail.com

    SvaraRadera
  19. Kesässä parasta on auringon pehmeä lämpö ja valo, kauniit kukkaset, luonnon herääminen ja kukoistus, kiireettömyys, vapaus, puutarhajuhlat, matkustelu, keskikesän romanttiset valoisat yöt, uiminen meressä, marjojen ja sienten poimiminen luonnosta ja kasvisten kasvatuksen vaiheiden jännittäminen. Ja tietysti mansikat. Kesä on vuoden parasta aikaa! :)

    SvaraRadera
  20. Parasta kesässä on ehdottomasti rauhalliset illat mökillä, yksinkertainen ja helppo ruoka sekä onkiminen :) isabella.seege@gmail.com

    SvaraRadera
  21. Veneily Näsijärvellä, verkkojen kokeminen ilta-auringossa, rapumerrat, ensimmäiset kanttarellit saaressa ja tuulen tuivertamat tryffelikoirien kuonot veneen kokassa. ripaus.tryffelia@gmail.com.

    SvaraRadera
  22. Valo. Tuoksu. Värit. Mansikat. ullamaija.gronholm@gmail.com

    SvaraRadera
  23. Kauniin näköinen kirja jo kannen perusteella, ja varmasti kaikkea ihanaa sisälläkin! Innolla otan osaa kisaan.

    Parasta kesässä on laiturin nokassa loimutettu lohi, nopsat etikkakurkut ja pöydän koristuksena kimppu luonnonkukkia. Ihanaa, tulisipa jo kesä!

    tiina [ a ] fannijakaneli.com

    SvaraRadera
  24. Ihana kirja! Parasta kesässä on valo, sävyt, vasta-ajetun nurmikon tuoksu, koivut, rantasauna ja sinisenä siintävät järvet. Tulisi jo - se kesä!

    photosbysari@gmail.com

    SvaraRadera
  25. Grattis till boken! Det bästa med sommaren är skärgården, nätfiskad aborre och kvällar på klipporna med öppen eld. Mys deluxe!

    SvaraRadera
  26. Onnea kirjan johdosta! Kesässä on parasta lasten kesäloma ja kiireettömät aamut ja hetket lasten kanssa. Ja tietenkin mun oma kasvimaa!

    SvaraRadera
  27. Adrianmeren ranta, päivän tuoret äyriäiset ja kalat, meren tuoksu ja aurinko.
    sanja.alisic@gmail.com

    SvaraRadera
  28. Nautinnollisen näköinen kirja, onnea! Kesän parasta antia on, lämmön lisäksi, se kesän ensimmäinen kesäkeitto, johon tarvikkeet on haettu tuoreina torilta.

    SvaraRadera
  29. Avotulen rätinä kivenkolossa mökkirannassa. päällä muurikkapannu, lettujenpaisto, rakkaat odottamassa omaa herkkuansa mansikoilla, koivunlehden suhina, laineenliplatus.....
    uulinnea@gmail.com

    SvaraRadera
  30. Kesä tule viimeistään silloin (vaikka sataisi vettä) kun pääsee mökille luonnon rauhaan järven ääreen. Kaiken tämän kruunaa isän tekemä loimutettu lohi joka nautitaan illalla myöhään, Se on parasta!
    Jaana_hilonen@hotmail.com

    SvaraRadera
  31. parasta on se valo ja lämpö jotka saavat sielun iloitsemaan. SIlloin sitä herää ihan uudella lailla eloon ja haluaa koota perheen ja ystävät pitkän pöydän ääreen; kokata ajan kanssa niistä kesän ihanista tuoreista raaka-aineista, nauttia yhdessäolosta, vastaleikatun ruohon tuoksusta, lokkien kirkunasta, illoista, jotka eivät tunnu koskaan päättyvän...!

    SvaraRadera
  32. Sol, ljus, värme, glada positiva människor, god mat, Salutorget, åka till landet, simma, åka båt, sommarlov !!!!!

    SvaraRadera
  33. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  34. Kesässä on parasta vastaleikatun ruohon tuoksu, mansikat, aurinko ja järven rannalla köllöttely.
    Onnea uuden kirjan johdosta! :)
    kehraamossa@luukku.com

    SvaraRadera
  35. Paljon onnea kirjasta!
    Mielestäni kesässä on parasta monipuoliset ja tuoreet raaka-aineet. Kasviksia, marjoja ja sieniä, kaikki läheltä ja hyvää. Kesän onnea on myös oman yrttitarhan sato, josta nautitaan valtavasti.Niin, ja kaikki maistuu tietenkin parhaalta ulkona.
    Maria, mariahattunen (at) gmail (piste) com

    SvaraRadera
  36. Kesällä parhautta ovat pienten kylien kesätorit, jotka pursuavat ihania tuoreita kasviksia ja vihanneksia lähtitiloilta. Mökkimatkalla perinteisesti pysähdytään ensin torille ja sitten vielä kahdelle tilalle maukkaiden raaka-aineiden perässä. :)

    Onnea kirjasta, näyttää mahtavalta!

    SvaraRadera
  37. Onnea kirjasta! :)

    Kesässä on parasta kesäloma mökillä. Säällä ei ole niin väliä, kun palju lämpiää joka päivä! :)

    xeve@hotmail.fi

    SvaraRadera
  38. Hei ja paljon onnea kirjan julkaisusta! Kesässä on parasta valo, kiireetön loikoilu laiturilla auringossa ja vehreä luonto:)

    noora.toropainen@gmail.com

    SvaraRadera
  39. Kauniin näköinen kirja! Parasta kesässä on se, kun koko päivän ruokailut (ja muukin elämä) tapahtuu omalla pihalla: pitkä aamupala ainoassa aurinkoisessa kohdassa, lounas viiniköynnöksen varjossa, päiväunet kriikunapuun alla, päiväkahvit kesken kukkapenkin siivouksen ja ilta-auringossa grillailua.

    SvaraRadera
  40. Ihanaa! Parasta kesässä veden äärellä olo - ja se että kaikki aistit aukeavat. Syöminenkin on ihan toisenlaista silloin!

    SvaraRadera
  41. Parasta kesässä on juhannus saaristossa. Rakastan kokkojen tuoksua juhannuspäivän aamuna, rakastan ruokaa ja sukulaisten seuraa ja vielä hiukan liian kylmää vettä, jossa on silti pakko uida ja sukellella, koska se on ihanaa.
    Hyvänä kakkosena tulevat kirsikat :) Pidän niistä jopa enemmän kuin mansikoista!

    SvaraRadera
  42. Bästa med sommaren är sällskapet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. missankissan@hotmail.com

      Radera
  43. Aurinko on parasta! Mukaan arvontaan =).
    ninuska76@luukku.com

    SvaraRadera
  44. Parasta kesässä ovat kiireettömät päivät mökillä meren rannalla: aamukahvit tuvan portailla, romaanien lukua auringossa, makoisat ateriat kalliolla, karskimakkara saunan kiukaalla,… Kesä tuu jo!

    SvaraRadera
  45. Onnea kirjasta - näyttää hyvältä!
    Parasta kesässä on auringon lämpö ja rennot ruokahetket omalla pihalla siitä nautiskellen :-)

    SvaraRadera
  46. Parasta kesässä on kun saa ostaa tuoreita raaka aineita Bromarvin kesätorilta( sieltä saa mm maailman makeimmat tomaatit sekä maissit)
    Parasta on myös se kun voi syödä ulkona, (terassilla kaupungin keskellä sekä maalla) Sitten vielä kun vain saa nauttia kesäpäivistä maalla, meren rannalla!
    Kesässä vain on niin monta ihanaa asiaa:) kesä tuu jo<3

    SvaraRadera
  47. Aurinko, mansikat ja jäätelö♥ Onnea kirjalle!

    SvaraRadera
  48. Parasta kesässä ovat lämpimät ja valoisat illat, meri ja taivas, nurmikolla loikoilu ja kesän maut, Helsingin lokit ja kesätorit, rauha ja rentous. Aavistus seikkailua.

    Terv. christawel@gmail.com

    SvaraRadera
  49. Ehdottomia kesän ihanuuksia ovat mansikat, tuoreet kasvikset, varhaiskaali, kirsikat, vadelmat, voisin jatkaa loputtomiin. Kirja houkuttaa kovasti paljon :)

    SvaraRadera
  50. Kesän ihanuuksia ovat tuoreet marjat ja kasvikset, aurinko, lämpö ja ensi kesänä toivon mukaan myös kauan suunniteltu visiitti Hangossa :).

    SvaraRadera
  51. Parasta kesässä on minun mielestäni kesäaamut, auringonnousut, mansikat, jäätelö, grillaus,valo ja lämpö. Upealta näyttää tuo kirjan kansi! :) mononen.elina@gmail.com

    SvaraRadera
  52. Parasta on omat mansikat! Onnea kirjan johdosta, kansi näyttää hyv'ältä :)

    SvaraRadera
  53. Parasta kesässä on ihanat tuoreet kotimaiset marjat ja vihannekset torilta! :)

    SvaraRadera
  54. Kesässä parasta on oman palstan sato, marjat ja uiminen. Ja loma.

    SvaraRadera
  55. Parasta on oma kasvimaa ja kasvavan sadon ihastelu viinilasi kädessä. Onnea kirjailijalle!

    SvaraRadera
  56. Onnittelut kirjasta!
    info@maukasta.fi

    SvaraRadera
  57. Kesä on todellisimmillaan "Nokosessa", vaarin mökkisaaressa Kemijärvellä: 50-luvun rantasaunassa (parhaat löylyt joita ei edes omassa saunassa saa), muikkuverkoilla ja lintukoirien kanssa mustikkametsällä, yöttömässä yössä ja pihakeittiössä.

    iina.maija@gmail.com

    SvaraRadera
  58. Parasta kesässä on valoisat päivät, lämpö ja raikkaassa ulkoilmassa ruokailu!
    kerttu.louho (a) gmail.com

    SvaraRadera
  59. Stort grattis till boken fina Kira!
    Det finns så mycket bra med sommaren. Vill säga allt. Men jag säger solen. Och känslan efter ett sommarregn. Och den långa semestern såklart.
    Kram, Danni

    (dannipaalosmaa@gmail.com)

    SvaraRadera
  60. Tuoreet mansikat! Sellaisenaan tai lettujen ja jäätelön kera.
    jonnakl@luukku.com

    SvaraRadera
  61. Parasta on hyvää ruokaa hyvien ystävien seurassa!
    jutta.vaarakallio@welho.com

    SvaraRadera
  62. Ihan parasta on tietysti loma ja vapaus! Se, mikä mahdollistaa pitkät illat järven hämyisessä rauhassa, ystävien kanssa iltaa istumisen saunasta ja uinnista raukeana. Mansikat, herneet ja muut värikkäät herkut.

    postin.tuomaa@gmail.com

    SvaraRadera
  63. Kannesta päätellen upean kirjan ootte tehneet, isosti onnea Kira&Co. !
    Minun kesässä on parasta vastaleikatun nurmikon tuoksu, laineen liplatus ja avotulella valmistettu ruoka.
    minnatalka@yahoo.com

    SvaraRadera
  64. Kesäaamut ja aamu-uinnit tyynessä järvessä.

    anno

    SvaraRadera
  65. Parasta kesässä on aamuhetket mökillä, kahvia ja leivänpäälliset tuoreena omalta kasvimaalta. Ja hitaat iltapäivät rannassa, lukemista ja lapset uimassa, välillä kylmää mehua ja jäätelöä.

    SvaraRadera
  66. Kesassa kaipaan ehdottomasti kiireettomia paivia lasten kanssa. Pitkia rantareissuja evaitten kera... ja kotiin paluuta ihanan raukeana. Kyllapa tulikin ikava kesaa! Sirpa

    SvaraRadera
  67. Onnea kirjasta! Kesältä odotan mansikoita, aurinkoa, lempeää merituulta ja hellepäiviä :) nti papu

    SvaraRadera
  68. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  69. Parasta kesässä ovat villiyrttien keräilyretketket ja kaupunkikävelyt lempeissä kesäillöissa.
    toni.j.virtanen@gmail.com

    SvaraRadera
  70. Aamut ja aamukaste. Ja mahdollisuus rauhassa nauttia niistä. tlappainen@gmail.com

    SvaraRadera
  71. Kesässä parasta on jäätelö, aurinko ja valoisat yöt. Ja melkein yhtä parasta on mennä uimaan sateella.

    sanna.m.sillankorva@gmail.com

    SvaraRadera
  72. Parasta on valo, mökkeily, lämpö ja tietysti grilliruoka sekä jälkiruokana mansikat ja jäätelö. Oi, tulipa ikävä kesää!

    SvaraRadera
  73. Parasta on mansikat, uudet perunat, tillin tuoksu ja järven pinnan tuijottelu <3
    Satu
    kristiina@hotmail.it

    SvaraRadera
  74. Grilli, ilta-aurinko ja hieno vinkku

    SvaraRadera
  75. Tuoreet raaka-aineet suoraan kasvimaalta pöytään ja tietysti myös grillaus :)
    minnankeittokirja@luukku.com

    SvaraRadera
  76. Parasta kesässä on picknikit ystävien kanssa meren rannalle, herkutellen ja auringon paisteesta nautiskellen.
    mmyheartishere@gmail.com

    SvaraRadera
  77. Kesään kuuluu maalle, kesäkotiin muuttaminen. Se on parasta, mitä voi odottaa...luontoa ja luonnon antia.Rauhaa ja hidasta elämää. Aamuisin tervehtimään kasvihuoneessa olevia tomaatteja ja kurkkuja. Sieltä kesäkurpitsojen kautta yrttipenkkiin. Välillä metsään ja välillä järvelle, harvoin kaupunkiin. Reilu kolme kuukautta saa elää näin, unelmaa.

    Toivoisin kirjasi, nimikin on jo niin ihana!
    rosmariini16@hotmail.com

    SvaraRadera
  78. Kesässä parasta on lämpö ja valoisuus, aamuisin kuikan huuto utuisalla järvellä, pysähtynyt aika laiturin nokassa, kesän juhlat ihanine antimineen ja auringon maku marjoissa, kasviksissa sekä yrteissä. Suomen kesä <3.

    anunpostilaatikko@gmail.com

    SvaraRadera
  79. Koko perheen veneilyreissut ja lettukestit saaressa. vaatehuttuja(@)gmail.com

    SvaraRadera
  80. Hei
    kesässä parasta ovat omalla kasvimaalla kasvaneet vihannekset ja metsän marjat. Kesällä on mukavaa valmistaa ruokaa ulkosalla isolla porukalla ilman kiirettä.
    -Maruna-
    hanna-mari.h(at)suomi24.fi

    SvaraRadera
  81. Kesässä on parasta kun automme kaartaa mökin pihaan. Nuuhkaisu lämpöisestä kesäsäästä. Nuotiolla kokkailua. Muurikkalettuja. Uimista järvessä ja puusauna. Onkimista ja virvelöintiä omalta laiturilta, saaliin kokkailua.
    Omat kasvikset ja marjat lähimetsän puskista...kokkailua, lepoa, leipomista. Kesän nuuskuttelua.
    Lehtien ja ruokakirjojen lukua, suunnittelua. Riippukeinussa tai kesäkeittiössä rannalla. Lasi viileää ja silmät kiinni. Siinä on kesä.

    SvaraRadera
  82. Parasta kesässä on lämpö, tuoreet kotimaiset vihannekset, ja makeat mansikat....ja LOMA!!!
    hao@lailanet.fi

    SvaraRadera
  83. Kesässä on parasta Högsåra ja Farmors Cafén kasvimaa aamutuimaan, hiljanen hetki ennen hektistä päivää... aurinko porottaa jo, kukko kiekuu naapuripihalla, lampaat määkivät laitumella, unikot täydessä kukassa ja salaateissa vielä aamukastetta

    SvaraRadera
  84. Parasta kesässä on aurinko ja lämpö :) Niistä tulee heti hyvälle tuulelle!

    SvaraRadera
  85. Parasta kesässä on mustikkametsä, kesäaamu mökkilaiturilla, rento lukuhetki Tervasaaressa, sateen jälkeinen tuoksu... Kesässä on niin paljon ihania juttuja, etten osaa oikeasti päättää, mikä on parasta. Mutta arvonnassa on ehdottomasti oltava mukana :). hhpaanan(a)gmail.com

    SvaraRadera
  86. Parasta kesässä on reissaaminen pitkin poikin koti perässä. Samalla pääsee tutustumaan paikallisiin ruokiin ja ruoka-aineksiin milloin missäkin. Tuoreista ja paikallisista aineista on kiva kokkailla jotain uutta reissun päällä. hehkuvahiili@gmail.com

    SvaraRadera
  87. Kirja vaikuttaa ihastuttavalta! Onnea! Minun kesässäni ihaninta on vapaus ja loma. Olisipa jo kesä...

    SvaraRadera
  88. Ihmisvilinä ja kasvojen hymyt. Talvella kaikki ovat linnoutuneita koteihinsa, mutta kesällä tavataan enemmän ihmisiä. :)

    linnuton.puu@hotmail.com

    SvaraRadera
  89. Lämpö ja valoisuus!:) jelluna8@hotmail.com

    SvaraRadera
  90. Kesäloma ehdottomasti! :D irmeli.nieminen@hotmail.com

    SvaraRadera
  91. Kesäloma, lämpö ja matkustelu.♥♥ jelena.nieminen@hotmail.com

    SvaraRadera
  92. Parasta on auringonpaiste pitkälle yöhön :)
    laukkanoora(at)gmail.com

    SvaraRadera
  93. Kesääkö täällä jo mietitään :D Ehdottoman parasta kesässä on mökkeily saaressa, festarit ja uiminen + sauna yhdistelmä <3
    kaljukeiju@gmail.com

    SvaraRadera
  94. Parasta kesässä on kaikki :)..itselläni on lapsuudesta ihanina kesämuistoina se, miten pujottelin metsämansikoita heinänkorteen ja mummoni tekemä mustikkamaito <3.
    h0makr00@students.oamk.fi

    SvaraRadera
  95. Kesässä parasta:tuoreet mansikat ja herneet
    luumunkukka(at)luukku.com
    T. Torimyyjätär

    SvaraRadera
  96. Ahh vilken ljuvlig kokbok Kira! Oberoende av om jag vinner eller inte så bara måste jag skaffa den :-) Det bästa med sommaren är att ligga med slutna ögon i solen på bryggan på landet och känna en svag havsbris och bara njuta!

    SvaraRadera
  97. Valo, lämpö, grilli ja ystävät/perhe hyvän ruoan ja juoman äärellä. Mihinkään ei ole kiire <3
    hanni.kuusisto@gmail.com

    SvaraRadera
  98. Kesässä parasta on elämisen helppous; ei suuria varautumisia ja ennakkojärjestelyjä, ei huolta palelemisesta, jos kastuu niin kuivaa jne.
    Ihanan näköinen keittokirja, osallistun ehdottomasti arvontaan.
    flight(at)luukku(piste)com

    SvaraRadera
  99. Kesässä on parasta lasten kanssa ulkoilu,hiekkakakut ja paljaat varpaat <3
    mewamili@gmail.com

    SvaraRadera
  100. Valo, saa kaiken jotenkin enemmän auki, mahdolliseksi, eloon.

    SvaraRadera
  101. Parasta kesässä on tuoreet marjat ja kesäjuhlat ystävien kanssa aurinkoisella terassilla.

    SvaraRadera
  102. vanessa.bade@gmail.com9 mars 2014 kl. 10:13

    Bästa med sommaren är när man köper de första färska inhemska jordbuggarna på torget och äter dem ute på terassen med en kopp iskaffe. :)

    SvaraRadera
  103. Parasta kesässä on loma, se että saa olla vaan ja ulkomaanreissu, joka perinteisesti tehdään aina joka kesä johonkin kohteeseen perheen kanssa.

    teekoo81(ät)gmail.com

    SvaraRadera
  104. Mökkeily! hippu@outlook.com

    SvaraRadera
  105. Onnittelut kauniista kirjasta! Parasta kesässä on se mikä tuossa kirjan kannessakin ilahduttaa - värit, valo ja lämpö!

    SvaraRadera
  106. Mansikat mieluiten suoraan pensaasta :)

    SvaraRadera
  107. Parasta kesässä on aurinko ja mansikat!
    mariah-79(at)suomi24.fi

    SvaraRadera
  108. Ihaninta kesässä on se kun aurinko piristää ihmisiä silmin nähden paljon, ja sitä kautta meillä kaikille on hauskempaa. :) Ja tottakai mansikat, laatuskumppa terassilla, mökkiseuna ja järvivesi <3

    SvaraRadera
  109. Bästa med sommaren är nog absolut jordgubbar och vaniljglass som avnjutes ute i gott sällskap. Ja o så får man inte glömma nypotatis och någon god fräsch sallad och någon fisk. Ja och att få sitta på bryggan och doppa tårna i vatten, aaah :-)
    Va härligt din bok är ute. Den skall så stå på min bokhylla på ett eller annat sätt.
    sabina_83@suomi24.fi

    SvaraRadera
  110. Solvarma jordgubbar med vaniljglass.Vårens första nässlor som jag gör nässelsoppa av med gräslök. Ett kokt ägg till mättar. Känner verkligen vitaminerna och mineralerna som stärker mig till kropp och själ.Midsommaren med nypotatis sill och snapps. Få umgås med vänner och göra något tillsammans.fagerstrom.anki@hotmail.com

    SvaraRadera
  111. Tuoreet yrtit! Ja itse kasvatetut tomaatit. Höystettynä auringolla ja merituulella!

    SvaraRadera
  112. Värikylläisyys ja auringon makeuttamat kasvikset! Raaka-aineiden runsaus ja villiyrtit. Hetkeen tarttumisen ihanuus! Kesäkurpitsan kukat, ulkonasyöminen! Kiiretön kokkaaminen!

    SvaraRadera
  113. Grillaus, tuoreet kasvikset, biitsi, kesätapahtumat!
    isontalonpoikii@gmail.com

    SvaraRadera
  114. aamupala mökillä terasillla lempeän aamuauringon paisteessa <3

    SvaraRadera
  115. Kesäillat <3
    tiinatsi@hotmail.com

    SvaraRadera
  116. Ihana kirja! Haluan osallistua arvontaan!
    Krisse

    SvaraRadera
  117. Parasta kesässä on aamuinen hiljainen Helsinki, torikahvit, tuoreet mansikat ja Stadikan uimahumu.Tänään aurinko jo lupaili näitä kaikkia, oivoi!
    marikapo21@gmail.com

    SvaraRadera
  118. Kirjasi näyttää upealta!
    Parasta kesässä on Suomen kesän herkkyys, satoi tai paistoi. Joka kesä on päästävä Suomeen lataamaan akut.

    SvaraRadera
  119. Jag tycker det bästa med sommaren är att man har tid att ostört vara med sina nära och kära, att hitta ihop igen med sin mushigushi o bara ta igen den det som vardagen annars äter upp, mysa på varma klippor, dricka skumppa och äta jordgubbar o känna att man inte har bråttom nånstans o det inte finns nåt som måste bli gjort. O sen det att det blir ljus, ljummet och magiskt i luften!

    SvaraRadera
  120. Kesässä ehkä parasta on vastaleikatun nurmikon tuoksu ja äidin kasvimaa.

    SvaraRadera
  121. Onnea esikoiskirjasta!

    Parasta kesässä on tuoreet marjat ja vihannekset, rantasauna ja pihassa tepastelevat kanat.

    SvaraRadera
  122. Kesässä parasta on aurinko, järven kimmeltävä pinta
    Ja saunan tuoksu tyynessä kesä-illassa.

    SvaraRadera
  123. Parasta on oma kasvimaa ja sen hoito, järvet ja kesän lämpö

    SvaraRadera
  124. Parasta kesässä on hitaat päivät Hangon rannoilla, pintaa syvemmällä Itämeressä ja grillaaminen yhdessä hyvien ystävien kanssa luodoilla! (anu.kongas@gmail.com)

    SvaraRadera
  125. Det bästa med sommaren är nog långa promenader kring Hangö, utan att ha bråttom någonstans. O piknik på klipporna är nog en vinnare :)

    SvaraRadera
  126. Kirja näyttää niin ihanalta, voi kumpa onni suosisi!
    Kesässä parasta kiireettömyys, aurinko, meri, hiekka varpaissa....

    SvaraRadera
  127. Kirja näyttää todella hienolta, onnittelut esikoiselle!

    Kesässä parasta on ihmisten hymysuut, jalkapallo ja liikunta, pitkät päivät, meri, saaristo, aurinko... ja tietenkin Suomen kaunein kesäkaupunki Hanko <3

    fjannica@hotmail.com

    SvaraRadera
  128. Parasta kesässä on aurinko, meri, kuuma grilli, raikkaat raaka-aineet ja hyvät ystävät... (max@maxkaar.com)

    SvaraRadera
  129. Onnea esikoiskirjallesi! Kesässä parasta on tuoreet kasvikset omasta kasvilaatikosta, grillin tuoksu ja paljain varpain kävely nurmikolla. vanillarose@hotmail.fi

    SvaraRadera
  130. Parasta kesässä on Hanko, meri ja ystävät, aikaa rentoutua ja tavata ihania ihmisiä,
    istua terassilla ja nauttia kiireettömyydestä, onnitelut esikoiskirjallesi.

    jarineuvonen@rokki.net

    SvaraRadera
  131. Det bästa med sommaren är nog kvällarna. Har det varit en riktigt solig och varm dag så är kvällarna ljuvliga när det svalnar lite. Har det varit en halvbra dag - vädermässigt - så brukar kvällarna ändå rätta till sig ... solen kommer fram, vinden avtar och det blir alldeles tyst och stilla.

    SvaraRadera
  132. Parasta kesässä: itse kalastetut ja savustetut ahvenet mökin terassilla!
    tuuko@danskebank.com

    SvaraRadera
  133. Parasta kesässä: mansikat,mustikat, ahvenet ja kantarellit. Kesäinen sade ja hymysuut. Meri, kaupunki, sumuinen aamu.
    Tori, juhlat ja paksu kirja. Kesässä on parasta ihmisen elämä.
    Eloranta.m@netti.fi

    SvaraRadera
  134. Onnittelut! Kirja vaikuttaa ihanalta :-) Kesän parhaita asioita ovat kaunis luonto, piknikit ystävien kanssa, torilla käyminen ja grillaaminen, kaikki tuoreet hedelmät, marjat, vihannekset ja yrtit, ikimuistoiset kesäillat, aamukahvi takapihan terassilla, pyöräily katujen vilskeessä tai rauhallisella mökkitiellä.. oi että, onneksi kohta on kesä!

    kaakaokermavaahdolla@hotmail.com

    SvaraRadera
  135. Parasta kesässä on saaristomökki ja omasta maasta kerätyt vihannekset! tiinahelena1@gmail.com

    SvaraRadera
  136. Saimaa ja sauna, lohi ja ahvenet, aurinko ja ukkonen, kalastus ja viljeleminen.

    leni_koskelainen@hotmail.com

    SvaraRadera
  137. Parasta kesässä ovat kesän ensimmäiset mansikat, uudet perunat, herneet, tomaatit, porkkanat ym. marjat ja vihannekset jotka on joko ostettu torilta tai kasvatettu itse.

    delibella@outlook.com

    SvaraRadera
  138. Onnea uudesta kirjasta, hienoa! Kesän parhaita hetkiä on mielestäni aamut kesämökillä: terassilla rauhassa nautittu aamukahvi ja aamupala.

    T: Elina
    elinasarituulikki@gmail.com

    SvaraRadera
  139. Parasta kesässä on lämpö ja kaunis suomen luonto.

    mariestrange(a)hotmail.com

    SvaraRadera
  140. Hei! Parasta minun kesässäni on vapaus. Säät ovat lämpimät ja ne mahdollistavat extempore -reissut ystävien kanssa sekä ruoanlaiton ulkona! Tietysti kesään kuuluvat mansikat ja erilaiset hedelmät ovat erityisen herkullisia :) Terveiset Suomesta!

    -Anniina
    anniinafin@hotmail.com
















    SvaraRadera
  141. Grattis till din första bok! Den ser superfin ut!
    Det bästa med sommaren är värmen, ljuset, lediga dagar och framför allt att äta det du odlat själv. Måtte sommaren komma snart!

    SvaraRadera
  142. Parasta kesässä on istua puiston penkillä ja nauttia auringon valosta ja lämmöstä.

    Mukavaa kesän odotusta!

    Yael (yael.ilanit@gmail.com)

    SvaraRadera
  143. Onnea kirjasta! Kansi näyttää sille että tuo lähtisi kirjaston hyllystä mukaan ;)
    kissagirl13@gmail.com

    SvaraRadera
  144. Parasta kesässä on valo ja lämpö, ja tietenki Ruissalon rannat piknik-eväiden kera

    SvaraRadera
    Svar
    1. anu.rautiainen@hotmail.com

      Radera
    2. Parasta kesässä on mökki, sauna, ilta-auringossa kimmeltävä mökkiranta, mustikat suoraan metsästä poimittuna ja niistä mökin keittiössä leivottu mustikkapiirakka... Lista on loputon, parasta kesässä on kesä :)

      pinja.pynnonen@gmail.com

      Radera
  145. Parasta kesässä on vapaat viikonloput ja mökillä oleminen. Toivottavasti tulee lämmin kesä. mariestrange(a)hotmail.com

    SvaraRadera
  146. Lämpimät kesäillat kavereiden tai siskon kanssa vanhassa kaupungissa tai rannalla sekä ehdottomasti pensasmustikat! Saunaa ei saa missään nimessä unohtaa. Oikeastaan koko kesä on parasta, kunhan ei ole kylmä ja sateinen ;)

    telsu1996@luukku.com

    SvaraRadera
  147. Uudet perunat voi-sipulikastikkeella ja auringonpaisteessa merellisissä maisemissa terdellä nautittu jääkylmä kuiva omenasiideri ahtojäillä ja hyvällä seuralla. jonna.yasar@luukku.com

    SvaraRadera
  148. Kesässä on parasta lämpimät ja valosat kesäillat ja yöt sekä tuoreet mansikat kera wanhan ajan vaniljajäätelön! :)

    SvaraRadera
  149. Kesässä on parasta valo ja lämpö, tuoreet marjat, yrtit ja vihannekset omasta maasta ovat kyllä myös huippu juttu! Onnea esikoiskirjastasi :) -Katja, inhappinessandinhealth.blogspot.fi katja.kesti@gmail.com

    SvaraRadera
  150. Pitkät pyörälenkit, kesämökki, saunominen ja uiminen, ihmisten katselu kaupungilla, pikku lomamatkat Tukholmaan tai Tallinnaan, automatkat kotimaassa, jäätelön syönti torilla, itsepoimitut marjat, grillaus, kirjojen lukeminen pihalla viltillä, lasten riemu uimarannalla, koiran turkin lämpö...

    SvaraRadera
  151. Valo ja lämpö, niiden avulla vaan jaksaa niin paljon enemmän!

    SvaraRadera
  152. Parasta kesässä ovat mansikat ja aamukahvit torilla.
    T. Minna
    laurilamin(at)gmail.com

    SvaraRadera
  153. Onnea kirjasta!
    Parasta kesässä on ensimmäiset kypsät, auringon lämpöiset kirsikkatomaatit suoraan kasvihuoneesta.
    zitikka05(at)hotmail com

    SvaraRadera
  154. Kesällä ruoka tehdään ja syödään ulkona. Viime kesästä jäivät mieleen feta-peruna salaatti uusista perunoista ja grillatut kesäkurpitsa-halloum hampurilaiset. Ensi kesäna valmistetaan taas uusia ja näitä vanhoja, hyväksi havaittuja herkkuja tuoreista raaka-aineista. Herkkuihin yhdistetään aurinko, suomalainen järvimaisema ja kiireetön oleilu ihanimpien seurassa. minna.sillanpaa(ät)netti.fi

    SvaraRadera
  155. Parasta kesässä on kylmä siideri saunan portailla auringon laskiessa.
    salla.penttila(at)gmail.com

    SvaraRadera
  156. Tuhannesti onnea kirjasta! Parasta kesässä on muurinpohjalettujen paisto valoisassa kesäillassa :)

    SvaraRadera
  157. Onnea kauniin kirjan johdosta. Selailin sitä jo kirjakaupassa ja vesi herahti kielelle :) Suomen suvessa on parasta se mieletön VALO!

    SvaraRadera
  158. Onnea uudesta kirjastasi! :) Kesässä parasta on järvessä uiminen, pitkät illat ja sienestys!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det bästa med sommar och semester på sommarstugan är att man lust att ägna sig åt matlagning. På riktigt, och från grunden. Matbrödet, filen, ja tom yoghurten har man äntligen tid att göra själv. Och sen alla kryddväxterna man har i de små krukorna omkring sig. Bara att dutta färskt i allt man lagar!

      Radera
  159. Aikainen aurinkoinen toriaamu ja torikaffet, kuuma asvaltti, Suomenlinna, äidin kasvimaa, Lintsin tuoksut, jätski Torpanrannassa... need to say more? :)

    annassoulkitchen@gmail.com

    SvaraRadera
  160. Ihanan kesäisen näköinen kansi! Kesässä parasta on mansikat ja se, että niitä voi dipata syödessään sokerikulhoon tai kermavaahtoon. Ainakin lapsena sokerikulhoon dippaus oli parasta mitä tiesin!

    vuokko_b_s(ät)luukku.com

    SvaraRadera
  161. Kesässä parasta on varhaiset valoisat kesäaamut ja alkukesä valoisuus.
    ahlfors(at)suomi24(piste)fi

    SvaraRadera
  162. Oi että. Kun saisikin jo. Uudet perunat. Silliä. Ja voinokare. Ja ihanaa kesäistä salaattia oheen....

    jana.laukka@suomi24.fi

    SvaraRadera
  163. Lämpimät onnittelut kirjastasi!

    Kesässä on parasta tietenkin tuoreet raaka-aineet ja oma pieni kasvimaa sekä perunapelto. Kesän tuoksut, aamukasteen kastama luonto jota saa ihastella kahvikupposen kanssa terasilta, upottaen jalat vielä viileään nurmikkoon ja vain kuunnella heräävää luontoa. Ihan parasta, ja ihanaa kun se on kohta taas mahdollista <3
    Olisin niin onnellinen tuosta kirjasta, niin paljon sitä on hehkutettu jo! :)

    SvaraRadera
  164. Koko kesä on ihan parasta aikaa, valoisat yöt, grillailu omassa kesäkeittiössä, rantakala puolison lomiksella. Peilityyni järvi ja ihana hiekkaranta.
    Kirja näyttää niin mukavalta, pitää varmaankin hakkia.
    Oikein mukavaa kesän odotusta. :)

    SvaraRadera
  165. Parasta on.....aikaiset kesäaamut, kaste, meri ja tietysti uudet perunat, kalat, tuoreet yrtit, salaatit oman maan tomaatit ja kurkut ! Perhe, ystävät ja auringonpaiste !

    SvaraRadera
  166. Ihmisten vapautunut yhdessäolo, yhdessä tekemisen meininki, mutkatonta ruokaa med fantastiska, tydliga smaker. ( klarade ej av det på finska). Sadepäivät isossa keittiössä missä korttia pelataan kolmen sukupolven kanssa. Ja hanat aamut kun kaikki vielä nukkuvat. MInä istun keinussa, luen päivälehden ja juon maitokahvini.

    SvaraRadera
  167. Kirja näyttää aivan ihanalle, tulipa heti vahva kesäfiilis. Kesässä parasta on elämisen helppous; mahdollisuus spontaaniuteen. Ja tietysti kaikki kesän raikkaan ruokamaut, erityisesti mansikat.
    teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

    SvaraRadera
  168. Kesässä parasta on appivaarin valmistama savukala ja omasta perunamaasta saadut uudet perunat jotka nautitaan isoäidinsalaatin kera järvenrannalla laineiden liplatellessa ja odotellessa saunan lämpiämistä.

    SvaraRadera
  169. Aurinko ja lämpö on kesässä parasta.
    Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

    SvaraRadera
  170. Yrtit! tapiiri_1@hotmail.com

    SvaraRadera
  171. Sommaren, ljuset, värme, havet, picknik, goda ingredienser från eget trädgårdsland. Mysiga stunder med familjen och vännerna, lite vin och god mat !

    SvaraRadera
  172. Savukala ja uudet perunat :)
    laurakauppin(a)gmail.com

    SvaraRadera