javascript

11 feb. 2013

Teurastamo - Slakthuset


Fick spendera en fantastisk kväll med en grupp bloggkolleger på Teurastamo (Slakthuset) i Helsingfors. Min kära syster fick också hänga med.

Slakthuset byggdes år 1933 för Helsingfors slaktinrättning. Området fungerade som ett slakteri ända fram till år 1992. Idag fylls Slakthuset med restauranger, matmarknader, butiker mm. Området utvecklas sakta men säkert; små restauranger och fler matbutiker börjar fylla utrymmena. De nyaste entreprenörerna kommer att vara Flavour StudioB-Smokery och Ho's Food . Klicka er vidare för att läsa me om dessa nykomlingar.
I Slakthuset fungerar även restaurang Kellohalli vars nya meny vi fick provsmaka på. Före den utsökta maten hämtades fick vi smaka på tre champagner som Kim Moliis från Vindirekt var och presentera för oss. Den första var den krut torra Bonnair gjort på 100% Chardonnay, en av kvällens favoriter. De två andra var Jacquesson och Pannier, riktigt bra de också. Alla tre hittar man på Alko till vettigt pris.Efter den goda drycken blev vi serverade mat. Som förrätt fick vi paté på hönslever, rödbets-fänkålsallad och strömming på spanskt sätt. Allting smakade bra, strömmingen också fastän det inte hör till mina favoriter. Som mellanrätt fick vi gädda i smördeg som serverades med ett Riesling spad, kvällens bästa rätt tycker jag. Spadet lyften rätten till en helt ny nivå. Till huvudrätt fick vi en smaklig osso buco på lamm, yttre filé av häst serverad med surkål. Hästen var smaklig och mör, väldigt god, mums.
Före efterrätten fick vi smaka på tre smakliga ostar. Sist men inte sämst serverades en fräsch citron-marängtårta. Mums!

Tack Kellohalli och Slakthuset för en ypperlig kväll! Ni kan gå in och läsa mer om kvällen hos Sillä Sipuli och Vatsasekaisin Kilinkolin.

Ihana ilta Teurastamolla blogikolleegoiden kanssa. Voitte lukea lisää illasta esimerkiksi täältä ja täältä.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar