javascript

9 mars 2012

Pure peanut heaven


Är jordnötssmör din grej? Om det är så kan du fortsätta läsa, om inte, sluta läsa ofördröjligen.

Dessa är en ny form av snickers fastän bättre, som brownies fastän bättre, som cupcakes fastän bättre...Ja, ni fatta säkert redan att de är sjukt goda? De är otroligt mäktiga och delikata.
Rutorna smakar bäst kylskåpskalla, då fettet hårdnat ordentligt och smakerna blivit mer intensiva.  A slice of peanut heaven skulle jag våga påstå. Och så kör vi ju med brynt smör igen, det kan ju inte gå fel. För att lyfta fram smaken av choklad och jordnöt, rekommenderar jag att strö på lite flingsalt.

Om, eller nej vänta, NÄR jag lagar dessa igen, så tycker jag att det räcker med hälften av frostingen, den är så otroligt mäktig så det räcker bra med lite mindre. Om du inte tror på mig, så kör med hela satsen, but you've been warned! 

Receptet är en kopia av One Lovely Life "browned butter brownies with fluffy peanut butter frosting"
De konstiga mängderna beror på att jag omvandlat cups till dl.
Smeten kommer att se ut en sjö av smör och kakao förrän du lägger den i ugnen (eller så gjorde min). Min första tanke var att jag misslyckats. Men efter den kommit ur ugnen, svalnat och stelnat var det hur bra som helst. Så fear not my fellow baker.

Thanks to this amazing blog, not only did I eat the whole tin of brownies in one weekend, but I also managed to find true love in the marriage of chocolate and peanut butter. A piece of peanut heaven is what I would call these sinful suckers. 

 • Brownies med jordnötssmör frosting (ca 12 bitar)
 • 150 g smör
 • 2,5 dl mörk muscovadosocker
 • 1,7 dl kakao
 • 1 tsk vaniljextrakt/socker
 • 2 ägg
 • 1/2 tsk salt
 • 1,25 dl vetemjöl
 1. Lägg ugnen på 160 grader
 2. Ta fram en ca 20 x 20 cm form, täck med bakplåtspapper
 3. Börja med att bryna smöret i en kastrull på låg värme tills det är ljusbrun och doftar nötigt
 4. Ta ur plattan och blanda i socker och kakao, rör om
 5. Tillsätt vanilj och ett ägg i taget, rör om
 6. Blanda i salt och vetemjöl
 7. Häll smeten i formen och grädda i ugn i ca 15-20 min, så att smeten just lagt sig och klarar av tandpetartestet 
 8. Låt svalna, förbered frostingen 

 • Frosting
 • 80 g mjukt smör
 • 2,5 dl florsocker (själv lade jag i lite mindre)
 • 1,7 dl jordnötssmör (använde Urterkrams osockrade)
 • en rejäl nypa salt
 1. Blanda om allting i en mixer tills frostingen blivit len och fluffig
 2. Detta tog mig ca 10 min med min Kenwood bollvisp 
 3. Bred frostingen på browniesarna, ställ i kylskåpet och stelna (om du har tålamod)

9 kommentarer :

 1. Mahtava tuo alimman kuvan pala hampaanjälkineen! <3

  SvaraRadera
 2. Mä tunnen kuinka mun hampaat uppoaa tollaseen palaan!!

  t.Jenni

  SvaraRadera
 3. Måste testa! Ser supergott ut...

  Henna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testa absolut! Som sagt rekommenderar jag hälften av frostingen....

   Radera
 4. Hade frostingen på ett par chokladcupcakes jag gjorde. Vart supergott!

  SvaraRadera
 5. Suomeks tää sama ohje !! :D haluun tehdä näitä ehdottomasti . Ihanan näköisiä <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nää on kyllä tosi hyviä, nams!

   Radera