javascript

13 mars 2012

Bloody blood oranges!

Official semi-blood orange 

Nej vet ni. Jag tror jag har blivit lurad av min egen dumhet och Stockmanns dumhet för den delen också.

Har köpt blodapelsiner (eller jag har trott att jag har) från Stockmann nu två gånger. De har båda gångerna varit ganska bleka i sin röda färg, liknat mer en vanlig apelsin med ett par spruckna ådror. En apelsin av de fem stycken jag köpte senast, hade en riktigt äkta blodig färg. Då började klockorna ringa.

Och idag i min närbutik stötte jag på halv-blodapelsiner, liksom ni fattar, halv apelsin halv blodapelsin. Tydligen finns det sådana också?? Det förklarar den bleka färgen jag haft på mina "blodapelsiner", tydligen är Stockmann själv inte heller medvetna om detta, för de säljer halv-blodapelsiner som vanliga, blodröda blodapelsiner.

Hur känner man igen på skalet om det är en hela eller en halva??? Jag vill ju ha riktiga blodapelsiner och inga halvor för fan, och snart är ju säsongen förbi! Vilka problem alltså.

Apparently there are blood oranges and semi blood oranges. I´ve had the semi ones all season, and stupid me has thought that blood oranges this year have just been extra pale (they've looked like regular oranges with broken veins). I´ve been tricked by my grocery store who sells semi blood oranges as regular blood oranges! 
How do you recognize a true blood orange from a semi-blood orange judging by its outer appearance?? Me wants the real stuff!!


I've been tricked!

2 kommentarer :

  1. Visst har du väl påpekat detta på Stockmann, alltså att vad dom säljer inte är blodapelsin utan nån halvblodapelsin? / Alexandra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skulle göra det men glömde samma sekund jag steg in på Stockmann, för att igen en gång köpa blodapelsiner! Denna gång var de faktiskt 100% blodapelsiner :o)

      Radera