javascript

21 jan. 2010

Ugnskorv

Jaaaa det var länge sen sist! Nu har jag klarat mig bort från skolan och allt stress har lagt sig, så nu kan jag koncentrera mig på bloggen igen. Ni är säkert väldigt hungriga vid det här skedet redan ;)

Här kommer ett super gott recept på ugnskorv. Jag gillar inte korv så hemskt mycket (knackkorv nog) men man måste ju offra sig för sin man någongång. Det här måste ha varit den bästa ugnskorven någonsin.

Ugnskorv

Ett paket korv (jag använde mig av Pajuniemen luomulenkki)
1 liten zucchini
2 st tomater
2-3 klyftor vitlök
2 msk olivolja
3-4 msk senap
2-3 msk örtblandning (t.ex. Herbes de Provence)
1 dl riven parmesanost
1/2 dl vanlig riven ost

Lägg ugnen på 225 grader. Skiva korven tunt nästan hela vägen ner. Skär tomaten och zucchini tunt och halvera skivorna. Bre senap på korven och lägg zucchini och tomaten mellan korvskivorna. Pressa vitlöken i oljan i en skål och blanda. Stryk över blandingen på korven och lägg på av örtblandingen också. Stek korven i ca 20-25 min och lägg på osten först när den gräddats halva tiden (efter ca 10 min)
Servera med potismos (lägga gärna lite vitlök i potismosen så blir den lite godare)

1 kommentar :

  1. Hei muru

    Mami nälissään katsoo ja ihailee herkku känttyä! Maistui varmaan ihanalta, reilu meininki. Halit ja nam

    SvaraRadera