javascript

23 sep. 2016

Savulohi-farrosalaatti säilötyllä sitruunalla

Photo by Ana Kamin
Kyhäsin tämän salaatin viime hetkessä ennen viime juhannuksen retkeilyreissua. Kaupassa tarttui mukaan random aineksia ja niistä syntyikin sattumalta vuoden herkullisin salaatti. 


Salaatissa on hyvin simppelit ainekset mutta paljon raikasta makua. Mielenkiintoiseksi salaatin tekee ikisuosikki, säilötty sitruuna (joka muuten maistuu parhaalta itsetehtynä). Tuoreet, pulleat sokeriherneet tuovat rapsakkuutta, tuore maissi makeutta ja farro tekee salaatista hyvin ruokaisan. 

Ystäväni Ana (jonka tapasin kyseisellä reissulla) ylläpitää mahtavaa California Weekend -sivustoa. Hän halusi jakaa lukijoidensa kanssa reseptin sekä pienen haastattelun reseptin laatijasta, eli minusta. Vietin siis yhden iltapäivän Anan keittiössä höpötellen ja kokkaillen, hauskaa oli! Reseptin ja haastiksen löydät täältä. Anan henkilökohtaisen blogin löydät täältä. Taitava Ana on myös räpsinyt kyseiset kaksi kuvaa.

Suosittelen kokeilemaan salaattia ja hyödyntämään kesän viimeisiä kotimaisia maisseja, vaikka Suomessa kesä onkin jo taittunut syksyksi ja mehevät ja lämpimät lohturuuat alkavat löytämään tiensä keittiöihin. 


Bon up!

Photo by Ana Kamin


9 kommentarer :

  1. Paras salaatti!
    -rölle

    SvaraRadera
  2. Säilötty sitruuna on jo pitkään ollut mun to-do (tai to-buy...) listalla. Sandrossa maistoin sitä juurikin jossain ihanassa viljasalaatissa ja tykkäsin mausta kovasti :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kannattaa ehdottomasti ruksia to-do-listalta :). Itsetehdyt ovat ihanan raikkaan makuisia. Annan niiden hapantua oikein kauan, joten mausta tulee suolaisen kirpeä.

      Viljasalaatteihin säilötty sitruuna sopii täydellisesti tuomaan raikasta ja mielenkiintoista makua.

      Radera
  3. Kuulostaapa herkulliselta :)
    Muutama vuosi sitten Marrakechin reissun innoittama tein purkillisen säilöttyjä sitruunoita, joita uskalsin käyttää kuukaudenkin kuluttua. Tiedätkö tai ootko lukenut mistään, kauanko tollainen tosi suolainen ja hapan säilyke säilyy? Itse en silloin löytänyt mitään infoa.
    Onko mitään vinkkiä, millä farron voisi korvata? Ohrahelmillä?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oih, Marrakechiin olisi ihana päästä!

      Avattu purkillinen on mulla säilynyt jopa puoli vuotta (varmaan olisi pidemoääkin säilynyt, mutta ehdin käyttää loppuun ennen pilaantumista). Niin kauan kun sitruunat ovat suolaliemen peitossa ja noukit niitä puuhtaalla ottimella, niin säilyvät kuukausia hyvinä. Itsellä on sellainen periaate, että kunhan ei haise tai hometta näy, niin ne ovat vielä syötäviä.

      Farron voi korvata vaikka ohrahelmillä jotka eivät ole esikypsytettyjä, speltinjyvillä tai vaikka kamut-vehnänjyvillä.

      Radera
  4. Nam nam,säilötyt sitruunat antavat niin ihanasti makua.Mulla on aina purkki niitä jääkaapissa:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sanos muuta! Mullakin on aina näitä herkkuja kädenulottuvilla.

      Radera