javascript

22 apr. 2015

Muutto ja uudet tuulet burgeririntamalla - Burgare från Jeppis

Alkuvuosi on ollut yhtä myllerystä ja blogi on taas saanut kärsiä, pahoittelut siitä. Muutimme nimittäin takaisin Suomeen pari viikkoa sitten. Hieman on orpo olo, Helsinki ei enää tunnu kodilta vaan joltain ihan muulta. Hieman vieraalta, vähän kuin etäinen sukulainen. Mutta eiköhän välimme lämpene taas pian.
Tätä karua paluuta helpotti kutsu Pietarsaarelaisen kuusikon Helsinkiin avattuun burgeripaikkaan, Friends & Brgrsiin. Nimittäin San Franciscossa asuessamme lähiravintolamme oli Super Duper Burgers, omasta mielestäni paras hampurlaisravintola päällä maan. Viimeinen ateria asunnossamme oli juurikin tästä kyseisestä paikasta haetut hampurilaisateriat. Meinasi itku tulla viimeistä palaa syödessä.

Friends and Brgrs on uudenlainen pikaruokakonsepti nimeltä fast casual. Mikonkadun tilat ovat avarat ja valoisat, viihtyisämmät kuin perinteisten pikaruokaloiden kalseat tilat. Täällä on mukava viettää enemmänkin aikaa. Itse saavuin ensimmäisenä ja poistuin viimeisenä, se ehkä kertookin jo jotain.

Kaikki tehdään alusta asti itse, sämpylöitä lukuunottamatta, jotka tulevat Kanniston Leipomosta, mihin perustaja poppoo on toimittanut salaisen reseptinsä. Pihvi on laadukasta suomalaista lihaa, mitä ei mausteta muulla kuin suolalla ja pippurilla. Pihvi olikin erittäin maukas, mutta olisin toivonut sen olevan mediumiksi paistettu. Ehkä voi seuraavan kerran esittää erityistoiveen kypsyyden suhteen.


Ranskalaiset valmistetaan triple cooking-metodilla, eli ne kypsennetään kolme kertaa: ensin ne keitetään, sitten friteerataan alhaisella lämmöllä. Tämän jälkeen tapahtuu viimeinen uppopaisto kovalla lämmöllä asiakkaan tehdessä tilauksen. Ne olivatkin parhaimpia pikaruokaranskiksia mitä olen syönyt. Majoneesi tehdään myös ravintolan keittiössä alusta asti, öljystä ja kananmunista kuten olla pitää.

Eli mars hampurilaiselle, et taatusti tule pettymään. Voit lukea lisää konseptista täältä.

Friends & Brgrs
Mikonkatu 8, Helsinki

Blev bjuden på super goda hamburgare på den nyöppnade fast casual restaurangen Friends & Brgrs. Killarna som grundat restaurangen kommer från Jakobstad, var den första Friends & Brgrs grundades nåt år tillbaka.

Rena råvaror, goda smaker och stora leenden får man när man besöker denna restaurang. Du kan kolla mera bilder och läsa mera om restaurangen t.ex. här på Taikuris blogg.

He va gott he!

Friends & Brgrs

Mikaelsgatan 8, Helsingfors

5 kommentarer :

 1. Tervetuloa Suomeen!! Voin kuvitella, että sopeutuminen vie kyllä aikaa - onneksi seuraavaksi on vuorossa kesä! :) Kävin tänään maistamassa myös nuo burgerit ja ranskikset. Todella kiva konsepti ja erinomainen konstailematon annos! Mennään varmasti uudestaankin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiiitooos :)! Sanos muuta, tämä oli kyllä paras mahdollinen aika tulla Suomeen.

   Joo eiks ollutkin? Tosi maukasta, päihittää heset ja mäkkärit mennen tullen.

   Radera
 2. Tervetuloa ihana Kira takaisin kotimaahan! Kohta et muista poissa olleesikaan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos ihana Nanna! Niinhän se menee, ettei edes sitten muista olleensa missään :)

   Radera
 3. Vi har också testat Jeppis burgare förra sommaren när vi var och besökte våra rötter under semestern. Mycket gott och fräscht precis som du skriver! Saknade endast möjligheten till en god kall öl på plats att dricka till, men man kan inte få allt. ;)

  SvaraRadera