javascript

22 nov. 2011

Årets första g(luhwein)lögg rapport

Jah, det var minnsann en diffus rubrik, lika diffus kände jag mig när jag vaknade på fredag morgon och nynnade på julsånger och ville riva fram alla julpynt. Men jag höll mig stark, och hävde endast i mig årets första glögg, eller gluhwein närmare sagt.

Måste säga att den inte var i min smak. Tycker om svag (lägre alkoholhalt) glögg, men kryddor får det vara rejält med, det fattades i denna glögg. Lite mer sötma skulle också ha varit bra. Köper nog inte denna glögg på nytt. Dessutom avnjöts det med denna glögg några riktigt oaptitliga dadlar med ädelost. Konstaterade att ädelost inte är min grej, fastän jag försökt intyga mig själv i år om att det är. Men Stockmanns handgjorda pepparkakor räddade kvällen, dem kan jag varmt rekommendera.

Glöggrundan fortsätter med Loimu 2011.

Achtung för denna gluhwein, inte bra 


Kauden ensimmäiset glögit tuli juotua viikonloppuna. Ostin hyvät arvostelut saaneen luomu gluhweinin. Maut olivat liian pliisut, ja makeutta olisi saanut olla reilusti enemmän. Prosentit glögissä oli kylläkin makuuni (n.10%), olen hieman nössö, tiedän. Plussaa tulee myös luomusta, mutta en kyllä osta kyseistä juomaa uudestaan.


Seuraavana testissä  Loimu 2011. 

Getostbollarna med pepparkakssmulor var goda

4 kommentarer :

 1. Hurraaaa för glöggsäsongen. Bra initiativ att göra glögg recensioner synd bara att du int diggar stark glögg för här kommer ett recept som sätter knorr på den slakaste av svansar.

  1 del Hehkuviini,
  2 delar rödvinsglögg
  Spetsa med cognac efter smak och tycke (läs på måndag lite mindre och mot helgen lite mer)

  SvaraRadera
 2. Hördu AY 648, nu när du lade tid på att kommentera OCH dela med dig ett recept på den fulländade glöggen, så tycker jag att du(närmare sagt din glögg) är värd en recension. Fly safe and stay tuned.

  SvaraRadera
 3. Blir det nån test av "Volttisoppan"? ;-)

  SvaraRadera
 4. Juu juu, sen när man hinner här i svängarna :o)...Volttisoppa, låter lite scary...

  SvaraRadera