javascript

11 dec. 2010

Restaurang ratsia: Elviira


Besökte restaurang Elviira i Rödberga för ett par veckor sedan. Förväntingarna var på topp, hade hört gott om stället. Restaurangen ligger kanske en aning i skymundan; inte mycket trafik på gatan dvs. färre folk som råkar gå förbi och bonga stället.
När min kompis och jag anlände till restaurangen fanns det endast ett annat par på plats; förblev också så resten av kvällen. Vilket är synd. Stället är fräscht, trendigt och mysigt. Servicen var bra och professionell.

Kvällen började med en hälsning från köket, plus för det. Små härliga parmesan munkar.
Som förrätt tog vi rödbeta med getost och  "olivlakrits". En liten besvikelse. Rätten var väldigt smaklig men fattade fantasi och något nytt. Der var något jag brukar göra hemma som en snabblunch. Olivlakritsen var antagligen torkade oliver, ett roligt tillägg.

Som huvudrätt tog vi lammnacke. Nacken var väldigt mör och god. Som tillägg fanns det svamp och palsternacka-äppel pyree, en väldig smaklig kombo! Svamparna var en besvikelse...Smaklösa champinjoner vill man inte ha när man ännu får tag på t.ex. trattkantareller. Men i sin helhet var rätten smaklig och lyckad.

Efterrätten var kvällens höjd punkt; choklad på tre sätt och timjan glass, helt gudomligt! Inget minus på den fronten.

All in all, var vi nöjda med middagen. Tyvärr drog det ner på fiilisen när restaurangen stod tom hela kvällen.....
Inga kommentarer :

Skicka en kommentar